Via Venture Partners skyder en milliard i it

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 24. februar 2006.


ATP bidrager med hovedparten af den
milliard kroner, som det nyetablerede
investeringsselskab Via Venture Partners investerer i mindre nordiske it-virksomheder.
En ny dansk venturefond inden for it-teknologi med fokus på investeringer i nordiske virksomheder blev etableret først i det nye år.
Fonden har en milliard kroner i investerings-kapital, og ATP er den altovervejende investor i fonden.
Udover ATP skyder ledelsen og medarbejderne i administrations-selskabet i fællesskab "et mindre encifret millionbeløb" i fonden.
- De to primære fokusområder er communication og software, og vi er allerede i tæt dialog med godt 10 selskaber, som vi muligvis vil investere i, fortæller John Helmsøe-Zinck.
Han er administrerende partner i selskabet Via Venture Partners, der skal administrere fondens midler.
Kun to indtil videre
Indtil videre er der kun to medarbejdere i Via Venture Partners, og det er John Helmsøe-Zinck og finansdirektør Jesper Hørsholt.
- Jeg har skrevet kontrakt med to andre venturefolk, der tiltræder henholdsvis 1. april og 1. maj, siger John Helmsøe-Zinck.
I alt forventer John Helmsøe-Zinck, at Via Venture Partners kommer til at beskæftige 11 medarbejdere, men han er meget omhyggelig med at finde de rigtige.
- Vi har en team-orienteret approach, og det er meget vigtigt dels, at kemien er i orden mellem os, dels at selskabet får de rigtige komplementerende kompetencer, understreger John Helmsøe-Zinck.
Har god tid
Stille og roligt er også nøgleordene, når det gælder investeringerne.
En potentiel investeringsvirksomhed skal kunne leve op til en række kriterier.
For det første skal der være en unik produktnyhed, og virksomheden skal have en stærk ledelse, der kan rykke på de vækst-scenarier, som har fået venturefonden til lommerne i første omgang.
- En ting er at have et unikt produkt, en anden er at have et ledelsesteam, der forstår at rykke på det, siger John Helmsøe-Zinck, der ikke vil gisne om, hvornår den første investering er foretaget.
- Måske går det meste af 2006, før vi investerer i noget som helst. Vi vil ikke pålægge os selv nogen form for stress, og afholder os derfor fra at melde noget ud, lyder det.
Udover at være unikt skal produktet også have et globalt markedspotentiale og en veldefineret forretningsmodel for udbredelsen, og endelig skal der være afbalancerede hypoteser for en exit-strategi, der genererer betragtelige afkast til alle de involverede parter.
Hårde og udfordrende krav at opfylde, men til gengæld står der en velpolstret venturefond i den anden ende og vifter med en milliard kroner.

Billedtekst:
-- Vi er allerede i tæt dialog med godt 10 selskaber, som vi muligvis vil investere i, fortæller John Helmsøe-Zinck, administrerende partner i selskabet Via Venture Partners, der skal administrere ATP's nye fond for ventureinvesteringer i nordiske it-virksomheder.

OriginalModTime: 23-02-2006 14:45:49




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere