Harvard på dansk og på nettet

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 27. januar 2006.


Den danske udbyder af lederuddannelser, AVT, starter en afdeling i USA. Herfra håber man at hente kursister fra hele
verden til en ny e-learningbaseret certificering til mellemledere.

Efter sin bemærkelsesværdige debut på det danske uddannelsesmarked for små fire år siden, søger AVT Institute of Executive Education nu også lykken over there. I marts går virksomheden, der sendte den såkaldte mini-MBA på markedet i 2002, og som indtil nu har haft mere end 500 danske virksomhedsledere som studerende, i luften i USA, med en selvstændig afdeling. Den skal i første omgang kæmpe om de uddannelsesinteresserede lederes gunst på et konkurrencebetonet amerikansk uddannelsesmarked.
AVT's nye uddannelser hedder McL, Master certificate in Leadership. Den henvender sig især til mellemledere, der har brug for mere praktiske ledelseskompetencer end dem, der tilbydes i det ellers oplagte alternativ til McL-uddannelsen, nemlig MBA'en.
- MBA-uddannelsen er bredere og har moduler med undervisning i mange andre fagdiscipliner, men en mellemleder har sjældent brug for hele paletten af lederkompetencer. Samtidig ser vi, at mellemledere ofte bliver lidt tilsidesat, når det gælder uddannelser. De befinder sig under strategisk niveau, men det er dem, der skal eksekvere topledelsens beslutninger, siger Dan Høyer, leder af AVT Institute i USA, om baggrunden for at lave mellemlederuddannelsen.

Grunden til, at den nye uddannelse skal styres fra USA, er dels, at markedet for lederuddannelser trods alt er begrænset i Danmark, dels at AVT samarbejder med Harvard Business School Publishing, der leverer e-learning og undervisningsmateriale.
McL-certificeringen tager 160 timer og kan gennemføres på et kvart til et helt år. De første to moduler er ren online e-learning fra Harvard Business School Publishing og video lectures, deriblandt en hovedopgave, der skrives som en reel problemstilling fra den virksomhed, hvor den studerende er ansat. Det afsluttende modul foregår på Harvard Faculty Club og hos AVT Institute i Cambridge, USA.

Billedtekst:
Optimist - Målet er 200 studerende på dette program årligt. Går det, som vi forventer, overvejer vi kraftigt at gå ind på det kinesiske uddannelsesmarked, lyder det fra en optimistisk Dan Høyer, leder af AVT Institute.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere