Andersens krystalkugle

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 27. januar 2006.


De fleste af analysehuset IDC's forudsigelser for it-branchen 2005 holdt stik. Selv tilblivelsen af den danske tronarving overraskede ikke IDC-direktør Per Andersen.

Det er svært at spå, især om fremtiden, sagde Storm P. Han kendte ikke IDC Nordics administrerende direktør, Per Andersen.
For præcis et år siden forudsagde Per Andersen en række begivenheder inden for it-verdenen, der ville finde sted i løbet af 2005. Her følger et udpluk af 2005-spådommene - og Per Andersens kommentar til dem i 2006:

"Væksten på det danske it-marked bliver på mindst fire procent".
- Den blev godt fem procent.

"Vi vil se en konsolidering på softwareområdet. Microsoft vil købe endnu et selskab, der har løsninger".
- Vi tænkte på, at Microsoft ville købe Siebel. Det blev så Oracle, der gjorde det.

"IBM Danmark vil efter Mærsk Data-købet blive reorganiseret. IBM vil forholde sig til, hvad der skal ske med EDB Gruppen. NNIT vil komme i samme problem som Mærsk Data ".
- Vi tog fejl med EDB Gruppen, som IBM ikke solgte i 2005. De overvejede, men beholdt den, da forretningen begyndte at gå godt. IBM har ryddet lidt op og solgt Organisator.

"Det bliver svært for HP at få sendt klare signaler til kunder om, hvorvidt man vil andet end it-laget, altså infrastruktur, men også forretningslaget".
- Det holder helt sikkert. HP er ikke kommet ud af starthullerne. De har et stort dilemma, der går på, om de skal være en teknologivirksomhed eller en servicevirksomhed. Det ændrer sig ikke i 2006.

"Der vil ske noget drastisk inden for enterprise solution-platforme. Microsoft har sin, IBM sin, SAP sin, Oracle sin etc., men antallet vil falde".
- Det holder. Der er to store i dag, .Net og WebSphere, så der tegner sig to vindere, nemlig Microsoft og IBM. Oracle ser vi ikke.

"Elselskaberne taber bredbåndskrigen til teleselskaberne".
- Elselskaberne har tabt den kamp. Det mener de ikke selv, men de vil ind i et marked, der allerede er dækket. Vi tror stadig ikke på elselskaberne i denne sammenhæng.

For et år siden mente Per Andersen desuden, at regeringen overlever, Socialdemokraterne skifter topfigur, og at kongehuset får en tronarving.
- Vi har regnet ud, at undfangelsen må være sket netop på dagen for IDC's Directions 2005-konferencen. Jeg forudser, at Prins Christian i 2006 vil få sin egen, officielle hjemmeside - og at Jakob Lyngsø (direktør i IT-brancheforeningen, red.) får fingre i en Xbox 360. Han er et legebarn, griner Per Andersen.

Billedtekst:
spåmand Per Andersens forudsigelser om vækstraten og royal fødsel i 2005 kom til at holde stik.

Boks:
Sådan bliver 2006
Danmarks økonomi vil fortsat være stabil, men hvis økonomien overophedes kan det ende i et politisk indgreb, advarer analysehuset IDC, der hvert år kommer med sine forventninger til udviklingen på it-området i Danmark på sine Directions-konferencer. Directions 2006 fandt sted i går på Scandinavia Hotel i København.
Hardware- og outsorcingområderne vil vokse langsommere end sidste år, mens software og it-service vil vokse hurtigere. It-investeringerne, der kom op på et pænt niveau i slutningen af 2004, er fladet ud igen i 2005, og den tendens fortsætter i 2006, lyder det fra IDC.
It-branchen står over for en ny udfordring.
- Salget af it bliver mere kompliceret, fordi flere er involveret i beslutningsprocessen. Samtidig er teknologierne mere komplekse. Tag IP-telefoni. Der er mange flere facetter i det, end at udskifte en server. Endelig er selve it-massen af det, man allerede har installeret, større og mere kompleks i dag. Det øger kravet til leverandørerne, når nye produkter skal passes ind, siger Per Andersen, administrerende direktør i IDC Nordic.
Der ligger en overraskelse på softwareområdet, hvor han forudser, at hele licensstrukturen vil ændre sig det kommende år. Fremover er det løsninger og services og ikke så meget licensmarkedet, det vil handle om.
- Dem, der lever med dyre licensprodukter, vil mærke den udvikling. For eksempel virksomheder som SPSS og SAS Institute. De skal tænke over, hvad de skal satse på: Billige produkter i den lave ende af markedet eller skal de fastholde deres prisstruktur. Det er ikke uinteressante overvejelser, siger Per Andersen. td




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere