Danske KiSS Technology i hovedrolle for Linksys

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 13. januar 2006.


Den danske vision for sammensmeltningen af pc-teknologier med forbrugerelektronik i skikkelse af KiSS Technology, kommer til at blive en vigtig byggesten for netværksgiganten Ciscos fremtidige satsning på forbrugermarkedet.
Cisco-selskabet Linksys købte i juli sidste år KiSS Technology efter at have set sig varm på selskabets visioner. KiSS Technology havde på det tidspunkt etableret sig som den første elektronikproducent, der leverede dvd-afspillere, som kunne afspille film i det på pc-platformen populære DivX-format.
Mere afgørende for købet var dog, at Kiss Technology også havde indbygget mulighed for både kablet og trådløs tilslutning til lokalnetværk, så filer kunne hentes fra pc'en og vises på tv'et via KiSS Technologys afspillere. Det passede som hånd i handske i Linksys' vision for den fremtidige udvikling.

Mens moderselskabet Cisco står for større netværk til især virksomheder, koncentrerer Linksys sig om mindre automatiserede netværk til private og mindre virksomheder, hvor det afgørende i dag er behovet for at lade flere pc'er dele en bredbåndsforbindelse.
Udbredelsen af bredbåndsforbindelser er således afgørende for Linksys.
- Uden bredbånd er der ingen, der har grund til at sætte et netværk op derhjemme, siger Robert Auci, europæisk salgsdirektør for Linksys.
Når forbrugerne har sat et netværk op derhjemme, vil Linksys imidlertid have dem til at bruge det til mere end blot at dele en internetforbindelse. Det er her opkøbet af danske KiSS Technology kommer ind i billedet.

Linksys har især fokuseret på trådløse lokalnetværk, hvor den største forhindring i dag er brugervenligheden, mener Robert Auci.
- Hastighed har lavere prioritet for den almindelige bruger end bedre rækkevidde og lettere opsætning, siger han.
Det punkt forsøger Linksys at forbedre i de nuværende produkter med blandt andet en enkelt knap til opsætning af basal sikkerhed på trådløse routere. Når den side af sagen er på plads, skal interessen for lokalnetværk udvides til at omfatte større grupper af befolkningen, end dem med mest mod på ny teknik.
- Når vi samtidig kan få hastigheden op, så kommer KiSS for alvor ind i billedet, siger Robert Auci.
KiSS' bidrag skal være et ekstra es på hånden for Linksys i takt med at udstyr til IP-telefoni, netværk og video smelter sammen og får følgeskab af muligheden for at fjernadministrere eller overvåge hjemmet via bredbåndsforbindelsen.
- Integration mellem udstyret bliver simpelthen nødvendigt. Ideelt kan meget integreres i en router, men softwaren i en medieafspiller kan også bruges til at vise og styre en brugergrænseflade til opsætning af routeren, siger Ivar Beljaars, europæisk produktchef for Linksys.

Ikke overraskende udpeger Linksys og Cisco netop netværket til at blive vinderen i kampen om det fremtidige forbrugermarked, mens det er mere usikkert, om Microsoft får held med at presse elektronikfirmaerne med Media Center-baserede pc'er.
- Det er netværket, konvergensen samler sig om. Pc'en er bare én måde at få adgang til internettet på, siger Ivar Beljaars.
- Vi vil spille på begge heste, tilføjer Robert Auci.
Blandt de kommende produkter fra det opkøbte KiSS er HD-optageren og afspilleren DP-600 samt dens netværkslillebror uden dvd-drev, som er på størrelse med Apples Mac Mini eller en gammeldags madkasse.
Overgangen fra det tekniske til det brede publikum kan også ses i, at Linksys nu har udskiftet det blå og sorte design med et nyt mere diskret sølv-design med runde kanter.
- Design har fået en betydning. Mange installerer netværksudstyret i deres dagligstue, siger Ivar Beljaars.

Billedtekst:
Alt-i-et Sammensmeltningen af hjemmenetværket, telefonen og bredbåndsforbindelsen åbner nye muligheder for Ciscos Linksys, som sidste år købte danske KiSS Technology, vurderer Robert Auci, europæisk salgsdirektør for Linksys.

Billedtekst:
Et dansk kys KiSS Technology lancerede på CES harddisk-optageren DP-600 samt en mindre netværksudgave uden dvd-drev.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere