Sket i april

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. december 2005.


Pc-kørekortet er den mest populære it-uddannelse. Fem millioner mennesker i 136 lande har taget pc-kørekort efter den nordiske model. Heriblandt er der 237.000 danskere.

Pave Johannes Paul II dør, og få minutter senere modtager medierne meddelelsen i form af sms-beskeder og e-mails fra Vatikanet "The Holy Father died this evening at 21:37 in his private apartment".
I 2004 steg kvindelige it-folks løn væsentligt mere end deres mandlige kollegers. Mænd tjener dog fortsat mest.

Gennem det litauiske datterselskab, Bite, har TDC efter en udbudsrunde landet en mobillicens i Letland. Prisen bliver 71 millioner kroner, og licensen dækker både GSM og 3G-telefoni.
På trods af en næsten uændret omsætning har softwarehuset Lessor øget sin indtjening. Selskabet satser på salg af de produkter, der giver størst fortjeneste, nedskæringer og en strømlining af organisationen.

Forskerparken Symbion fremviser et overskud på 1,3 millioner kroner for regnskabsåret 2004. En markant forbedring i forhold til forventningen.

En storaftale med TeliaSonera om 3G-udstyr er med til at vende nedturen og sikre fremgang i salget for Ericsson i Danmark. Udviklingsafdelingen i Struer, det tidligere Ericsson Diax, bliver forfremmet til at udvikle fremtidens bredbånd.
Danmark ligger nu i helt i toppen blandt OECD-landene, når det kommer til fysisk udbredelse af ADSL. 98 procent af alle danske husstande, inklusive de tyndere befolkede områder, kan nu få bredbånd.

I regeringens såkaldte Globaliseringsråd bliver den øverste chef for Microsoft i Danmark, Jørgen Bardenfleth it-branchens eneste repræsentant..

Component Software forfremmer sin danske administrerende direktør, Martin ABC Hansen (øverst), til nordisk direktør for strategi og innovation. Ny administrerende direktør i Component Software Danmark bliver Claus Kruse fra Ascential Software (nederst).

Antipiratgruppens talsmand, advokat Torben Steffensen fra advokatfirmaet Johan Schlüter, bliver irettesat af Advokatnævnet for at have tilsidesat god advokatskik. Han sendte i februar 2004 et truende brev fra Antipiratgruppen til weblog-ejeren Keld Bach.

Via programmet Born Global under Danmarks Eksportråd kan cirka 40 mindre og mellemstore it-virksomheder i år få hjælp til at komme ud på det internationale marked.

To måneders forsinkelse på et kontrolinformationssystem til hæren koster Mærsk Data Defence millionunderskud.
Apple lancerer den nyeste version af sit styreresystem. Mac OS X lyder kaldenavnet Tiger.

IT- og Telestyrelsen afslår de WiMAX-ansøgninger, der er blevet udsat siden sidste år på grund af pladsmangel i frekvensområdet 3140-4200 MHz, som den trådløse bredbåndsteknologi benytter.
200 danske fildelere modtager brev fra Antipiratgruppen. De indeholder krav på gennemsnitligt 110.000 kroner - primært for ulovlig fildeling. Kravene fra AntipiratgruppeT-Systems og TDC bliver kåret af DSB i en projektkonkurrence om adgang til trådløst internet på togrejsen. Gevinsten er en kontant afregning på 200.000 kroner.

Forbrugerombudsmanden melder Coop Danmark til politiet for at have bragt vildledende prisoplysninger på netportalen Nettorvet op til jul.

Moores Lov, der siger, at antallet af transistorer i computerchips vil fordobles for hver 18 måneder, fylder 40 år.

En 35-årig mand tilstår at stå bag en momskarrusel med mobiltelefoner, som har snydt staten for godt 10 millioner kroner. Straffen er sat til to et halvt års ubetinget fængsel.
Tech Datas administrerende direktør for Norden, Lorenzo Garcia, stopper med udgangen af juni. Han efterfølges af Hans Vitalis (billede), der er administrerende direktør for Tech Data Denmark.
Bestyrelsen i Topsil, der producerer halvledere, leder efter en afløser for administrerende direktør Peder Mohr Jensen, der har meddelt ledelsen, at han ønsker at fratræde sin stilling hurtigst muligt.

480 falske domæner dukker op i et systematisk fupnummer udført af en international ring af svindlere. Sagen ligger hos Klagenævnet for Domænenavne, og den bliver ikke efterforsket af politiet.

Arbejdsretten finder, at 3.400 TDC-ansattes strejke er overenskomststridig, og at de hver skal betale en skærpet bod på 70 kroner for hver time, de strejker. TDC indgår en borgfredsaftale med Dansk Metal, der repræsenterer de TDC-ansatte.
Klaus Holse Andersen (billede) får udvidet sit ansvarsområde hos Microsoft. Han får ansvaret for alle aktiviteter i Europa, Mellemøsten og Afrika til små og mellemstore virksomheder.

n kommer samtidig med, at IFPI (International Federation of the Phonographic Industries) lancerer en international kampagne mod pirater.

It-konsulenthuset Conzern fyrer direktør Erik Strand, fordi han ikke har formået på tilfredsstillende vis at løfte de opgaver, han blev ansat til.

Silicon Valley-virksomheden Successfactors, med danske Lars Dalgaard i direktørstolen, fortsætter væksten i Europa og åbner kontor i København. Virksomheden udvikler internetbaserede on demand-løsninger til udvikling af ledere og medarbejdere.

Adobe, der står bag blandt andet Photoshop, Indesign og programserien Acrobat, køber Macromedia for 20 milliarder kroner og bliver derved også ejer af Dreamweaver samt multimedieformatet Flash til avanceret webdesign.

Maconomys afgående direktør, Bent Larsen (billede), får et gyldent håndtryk på 4,2 millioner kroner. Han var med til at give et minus på 11 millioner kroner i årets første kvartal.
Servicegruppen for Dataudstyr overtager 27 serviceteknikere fra IBM med virkning fra 1. maj og vokser til nu at have 160 ansatte.

IBM fyrer tusindvis af medarbejdere i Europa, men fortsætter med at ansætte Danmark, hvor medarbejderstaben sidste år blev fordoblet med køb af Mærsk Data og DMdata.

Economist Intelligence Unit og IBM kårer igen Danmark som en samlet nummer et i verden, når det kommer til udbredelse og anvendelse af it og kommunikationsteknologi.
Dansk Supermarked vælger at outsource vedligeholdelse og udvikling af koncernens it-systemer til IBM, der overtager 42 ansatte. Samtidig udskiftes de egenudviklede systemer med SAP.

Dansk Supermarked fyrer sin it-direktør, Lars Hviid. Han afviser at årsagen er to års forsinkelse på det såkaldte datavarehus, der rummer både historiske og aktuelle data om butikker, produkter og salg.

Danske elselskaber, der vil sælge superbredbåndsforbindelser til danskere, kommer et skridt nærmere. Konkurrencestyrelsen har vurderet, at en investering på 20 milliarder kroner ikke giver grund til at bremse projektet.
Topnordic ansætter Steinar Sønsteby (billede) som ny administrerende direktør for det norske datterselskab i den danskejede it-koncern.

Ementor lander en 14 millioner kroners og femårig aftale med Falck om at levere og implementere et ERP-system baseret på teknologi fra SAP samt efterfølgende hosting og drift af løsningen.

På et halvt år har omkring 300 ud af 690 medarbejdere forladt den danske afdeling af den norskejede it-koncern Ementor.

For tredje gang på godt to år skifter den svenske netværksleverandør Cygate administrerende direktør i sit danske selskab. Jan Carsten Hansen har sagt op efter kun syv måneder i chefstolen. Han afløste Gregory Singh, der nu vender tilbage fra det svenske hovedkontor.
SAP og KMD vil, i partnerskab, investere en milliard kroner i udvikling af software til den offentlige sektor.

Ulla Diderichsen (billede) bliver udpeget som formand for Teknologirådet.
Der falder dom i den største piratkopieringssag i danmarkshistorien. En frikendelse, en bøde og fire fængselsstraffe - fra 60 dage til et år. Ophavsretshavernes tab blevet fastslået til 3,4 milliarder kroner.

ITEK og IT-Brancheforeningen støtter med en fælles erklæring op om det europæiske patentdirektiv.

Dårligt integrerede it-systemer betyder hvert år unødvendige millionudgifter for det danske politi, fordi de ansatte skal taste de samme oplysninger ind i forskellige systemer.

FESD-enheden, der er oganisationen bag projektet for fællesoffentlig elektronisk sags- og dokumenthåndtering, flytter fra Kommunernes Landsforening til Økonomistyrelsen.
Skærmtrolden Hugos far og stifter af GoIP, Ivan Sølvason
(billede), sælger såvel teknologi som danske kunder til Debitel.
Han vil koncentrere sig om at sælge konceptet
i udlandet.

Acer sælger tæt på hver fjerde bærbare computer i Danmark og har nu overhalet HP.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere