Fejl og mangler i årets løb

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. december 2005.


Der er en bagside ved alt. Og det skal ikke opfattes om en juledeprimeret konstatering. For på Computerworld er Bagsiden faktisk Forsiden. Hvordan hænger det sammen?, vil den opvakte læser måske spørge.
Jo, når avisen sendes ud til Computerworlds 135.000 læsere, sådan cirka, er den bukket på midten, med forsiden indad. Det er den, fordi adressefeltet, der sørger for, at den it-interesserede modtager sin avis, befinder sig på netop Bagsiden.
Derfor er det altid Bagsiden, der springer læseren først i øjnene, og derfor skriver vi selvfølgelig de væsentligste it-historier dér.
Heller ikke 2005 skuffede Bagsideredaktionen hvad angår kildevældet af tåbeligheder, udsprunget primært af softwareudviklernes hjerner. Stort tak til dem.
Men der skal lyde endnu større tak til Computerworlds læsere, som ikke har forsømt en lejlighed til at dele ud fra skatkammeret af fejl og mangler. De er derude, fejlene, så blev endelig ved med at sende dem ind.
Bagsiden ønsker godt nytår!

Jeopardy fra Helvede
KLAR-PARAT-SVAR Hos IBM er det udviklerne, der stiller spørgsmålene - og du formodes at have svarene. Hvis du altså kan gætte spørgsmålet. IBM giver "Herrens mark" en ny dimension.

Titelkamp Skal man være noget i dagens erhvervsdanmark, skal man være det på engelsk. Antallet af ledere med fancy udenlandske titler er i de senere år nærmest eksploderet - med telebranchen og it-branchen som de absolutte topscorere udi det anglofile. Illustration: Lene Sekjær

007 med problemer
FLASKEHALS Fra en (hemmelig) applikation til efterretningstjenesterne finder vi denne fatale meddelelse. Her har man gået og opstøvet den ene hemmelighed efter den anden, men kan man komme af dem?!

Hvad laver din pc, når du sover?
SPOOKY "Min computer har sit eget liv, når jeg sover", skrev en rystet it-konsulent til Bagsiden. Rådet lyder: Print alle dine dokumenter ud, inden du går i seng. Ellers roder Windows bare rundt med dem om natten.

Stress Først influenza med lidt ondt i halsen, så hukommelses- og koncentrationssvigt og til sidst depression! Forskere advarer mod en ny type sygdom, der er forårsaget af stress, og som specielt rammer folk, der arbejder med viden, såsom it-medarbejdere.
Illustration: Lene Sekjær

Hold til venstre
OVER KANTEN Luftfotos afslører, hvorfor der stadig er relativt få bilister på Øresundsbron: Den er ikke samlet ordentlig på midten! Sørger man ikke for at holde til venstre, når man kører fra Sverige mod Danmark ender man i sundet. I hvert fald hvis man skal tro Google Earth.

Forkyndelse Microsoft har siden 90'erne haft ærke-nørder ansat som evangelister til - med deres smittende begejstring for teknologi - at forkynde virksomhedens glade budskab.
Illustration: Lene Sekjær

Rudekuvert med panoramavindue
STØRRELSE Der er rudekuverter, og så er der rudekuverter. Det tager 230.000 år at pakke denne gigant-faktura ud.

Skåneprogram Bendt Bendtsen er ikke minister for forvaskede dankort, hævder han i en kommentar til kortets ikke-farveægte signatur. Men hvad så med forbitrede vaskekoner? Kan de ikke, med lidt god vilje, sortere under et ERHVERVSministerium? Illustration: Lene Sekjær

Den fede post
KOGER Hvor findes tjalden, efter fristadens Pusherstreet er under belejring af kampklædte overskæg? Overraskende nok hos det gamle postvæsen. Et fremkommeligt søgeord på etatens hjemmeside er i hvert fald "pot". Det er åbenbart en del af strategien at gå De Brune Bude i bedene.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere