Satsning på Oracle skal sikre logistikfirma

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 11. november 2005.


Transaxiom overfører sit logistik-system fra AS/400 til en Oracle- og J2EE-platform. Det skal fremtidssikre systemet.
MODERNISERING Inden længe bliver der højere til loftet hos de danske logistikeksperter i Transaxiom. De snærende bånd fra en egenudviklet logistikløsning knyttet til IBM's AS/400-maskiner er ved at blive kappet over til fordel for redesign af systemet i Oracle og J2EE.
- Det at vi har været så stærkt bundet til en teknologi har været et problem for os salgsmæssigt, så vi glæder os til at kunne tilbyde frit valg på alle hylder så at sige. Og med Linux- og Intel-teknologi vil det blive muligt for os at strikke nogle løsninger sammen, der prismæssigt er meget skarpe, siger medejer og leder af forretningsudvikling i Transaxiom Poul Larsen.
Globalt produkt
Valget af Oracle skyldes ikke mindst, at netop Oracle bruges bredt inden for transportsektoren, og så passer Oracles enterprise-teknologi godt med Transaxioms forventninger til virksomhedens eget produkt.
- Vores kunder er internationale og opererer verden over, så vi skal være i stand til at levere
et system, der kan konsolideres globalt, og som eksempelvis kan håndtere mindst tre valutaer på en gang. Det er der ikke mange systemer, der kan, når det kommer til stykket, siger Poul Larsen.
Det er dog ikke meningen, at Transaxiom skal opbygge stor Oracle-ekspertise. Her er fokus stadig på forretningsforståelse for logistiksystemer, men en vis portion J2EE-ekspertise vil selskabet dog opbygge in house. Transaxiom har valgt en indisk partner til at gennemføre selve konverteringen af systemet til Oracle og J2EE.
Gradvis implementering
Selskabet har desuden indgået en samarbejds- og udviklingsaftale med logistikselskabet Bluewater, der har købt den første version, men får den leveret i bidder, efterhånden som løsningen bliver færdigudviklet. På den måde får Transaxiom afhjulpet børnesygdomme, testet systemet i levende live og sikrer sig også sin første referencekunde, når systemet engang til næste år lanceres i hele verden.
- Vi ønsker ikke at lave en big bang-implementering, men afprøver systemet gradvis, så vi er sikre på, at alting er, som det skal være, når den store lancering finder sted, siger Poul Larsen.
En anden afgørende faktor for Transaxioms muligheder for at komme ud i verden er at få flere salgskanaler. Derfor overvejer selskabet også i øjeblikket forskellige markedsføringsmodeller, der kan få nye partnere om bord. I øjeblikket er Transaxiom førende på det nordiske marked og har også en forholdsvis stor repræsentation på det australske marked, men Poul Larsen.

Billedtekst:
- Vi ønsker ikke at lave en big bang-implementering, men afprøver systemet gradvis, så vi er sikre på, at alting er, som det skal være, når den store lancering finder sted, siger Poul Larsen fra Transaxiom.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere