It handler om mennesker

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 11. november 2005.


2005 har været et opsvingsår for it-Danmark. Computerworld koncentrerer indsatsen om de it-professionelles hverdag og udfordringer med temaer, analyser og en lønstatistik for danske it-ansatte.

Det er flere år siden, at danske it-folk har haft så travlt, som de har i dag. Virksomhederne ser for første gang siden dotcom-krakket i begyndelsen af årtusindskiftet, at hårde tider afløses af reel fremgang.
Bag produkter og logoer findes det, som it i virkeligheden handler om: Menneskene, som gør det hele muligt. Mennesker, som dagligt arbejder med it og i øjeblikket udfører det tungeste træk i den motor, der driver samfundsudviklingen såvel i Danmark som i resten af verden.
De mennesker interesserer Computerworld sig særligt for. Derfor vil Computerworld både online og i den ugentlige avis henvende sig målrettet til it-danskerne de kommende måneder.
- Vi kan se, at jobbene omsider kommer, og vi kan se, at de danske it-folks kompetencer for alvor gør udslaget på den positive udvikling af samfundets økonomi. Derfor ser vi en særlig vigtig opgave i at holde de mennesker informeret om det, der betyder noget for deres professionelle liv. De skal til gengæld også hjælpe os, så vi kan blive endnu bedre til at holde dem orienteret og hjælpe dem med at sætte dagsordenen over for beslutningstagerne i det politiske system, siger chefredaktør på Computerworld, Arne R. Steinmark. Computerworld har søsat en række initiativer, der vil gøre netop det.

På nettet kan læserne netop nu deltage i undersøgelsen IT Analysen 2005, www.ita05.dk. Her kan man blandt andet vinde en luksussafari. Den skal gøre avisen klogere på de it-ansattes professionelle hverdag i forbindelse med eksempelvis deadlines i it-projekter, frygt for outsourcing og anerkendelse fra ledelsen.
Redaktionen er derudover stærkt interesseret i at høre læsernes holdninger til emner som den digitale signatur eller prioritering af it i sygehusvæsenet. Resultatet af undersøgelsen bliver formidlet lige efter årsskiftet.
I Computerworld i næste uge er der tema om online jobmarkedet. Internettet har overtaget formidlingen af stillinger, uanset om man arbejder med it eller ej. Der er meget mere at fortælle end det, der kan stå på få sider i en avis - derfor vil temaet køre videre på Computerworld.dk i to uger.
I den første måned af 2006 kommer Computerworlds lønstatistik. Den er bygget på flere end 600 interviews med danske it-ansatte om deres lønforhold, bonus, tryghed og speciale inden for it.
Undersøgelsen er foretaget siden 1998 og er unik af sin art. Den er meget efterspurgt af både arbejdsgivere og ansatte, der bruger den som sammenligningsgrundlag for lønniveauet og til lønforhandlinger i deres virksomhed.
- Vi vil knytte læserne endnu tættere til vores medier. Det gør vi bedst ved at udnytte, at vi har en daglig avis på nettet og en ugentlig på papir. Fremover vil læserne i højere omfang end i dag se en større synergi og sammenhæng mellem de to og Computerworlds øvrige magasinudgivelser, siger Arne R. Steinmark.

Billedtekst:
mere i løn? Selv om tegningen er tre år gammel, vil den snart få ny aktualitet.
Tegning: Lene Sekjær




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere