Store forventninger til ny Microsoft-lancering

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 14. oktober 2005.


En række producenter hopper på Microsoft Media Center-vognen og vil i de kommende måneder tilbyde danske forhandlere deres bud
på fremtidens husalter.
Både de helt store og de helt lokale it-producenter melder sig nu
i kapløbet om at tilbyde danskerne den bedste løsning til Media Center, Microsofts nye operativsystem til hjemmet, der skal binde tv, internet og computer sammen i én kasse. Ikke mindst en elektronisk programguide skal gøre det betydeligt lettere for danskerne at sikre sig, at de får set præcis de udsendelser de har lyst til.
Og der er store forventninger hos producenterne til de maskiner, Media Center skal køre på - selv om ingen tør sætte tal på, hvor mange maskiner de forventer at sælge på det danske marked.
- Det skal nok være omkring 10.000 maskiner det første år, men det afhænger jo meget af, hvordan kunderne tager imod
det her i starten, siger kundedirektør i Hewlett-Packard Dorrit Lilljedahl.
HP er allerede i gang med forhandlinger med de store kæder om, hvor de nye maskiner, der forventes klar i begyndelsen af næste år, skal sælges.
- Vi vil ikke i første omgang gå efter de store supermarkeder, men koncentrere os om de etablerede forhandlere. Det vil i første omgang kun være entusiaster, der kaster sig over Media Center, vurderer Dorrit Lilljedahl.
Alt for dyrt
Prisen på en Media Center-computer fra HP kommer til at ligge på cirka 11.000 kroner.
Denne pris er dog ifølge den tyske storforhandler Medion alt alt for høj. Hos Medion vil man lægge ud med en Media Center-computer til omkring 8.000 kroner, men ifølge nordisk produktchef inden for medier Faraz Amjad er denne pris stadig alt for høj til, at der for alvor kan komme gang i salget. Heller ikke i Medion, vil de sige noget om præcise forventninger til salget af MediaCenter - andet end at de er høje.
- Vi vil ikke sige noget om, hvor meget vi forventer at sælge, men det skal være store volumener. Vores indgangspris er 7.990, og det er stadig alt for højt. Vi skal ned på omkring 3.990 eller 4.990 kroner, for uanset hvad, så er det, som det her skal konkurrere mod, en harddiskrecorder, siger Faraz Amjad.
Byg selv
Medion er klar til at levere, men Faraz Amjad vil ikke sige præcis, hvornår de første Medion-maskiner kommer på hylderne - eller hvor det kommer til at ske, men han regner ikke med, at det bliver i Aldi, som Medion tidligere har solgt masser af it igennem.
I danske Inter-Data, der har hjemme i Silkeborg, har man også fokus på prisen og kan tilbyde startersæt, der er endnu billigere end Medions.
- Vi har lavet en Media Center-ready pc, der udelukkende indeholder Microsoft-certificerede komponenter, og så tilbyder vi kunderne, at de kan få en OEM-selvbyggerlicens (original equipment manufaccturer, red.) og selv installere tunerkort, siger projektchef Johnny Carlsen, Inter-Data.
Priserne på de enkelte maskiner er meget afhængige af, hvordan de er konfigureret. Dels er der selve lagerkapaciteten, der kan svinge fra 80 GB til 250 GB og desuden udvides med yderligere 160 GB. Desuden kan tunerkort leveres med både en og to tunere, så man kan se et andet program, end det man optager.
Fedt
Selve ideen om Media Center ser ud til at blive godt modtaget. Op til lanceringen i sidste uge havde Microsoft fået en række kendte danskere til at afprøve udstyret, og meldingerne fra panelet var klare. Media Center gav behageligere medievaner, fordi man nemt kunne styre sit tv-kiggeri. Desuden fik testpersonerne også set de programmer, de gerne ville - blot ikke på de tidspunkter, hvor programlæggerne havde en forestilling om, at de skulle ses.
Computerworld Itbranchen fangede den tidligere Jubii-chef og administrerende direktør i Klarisma Kasper Larsen, der har brugt MediaCenter i over et år, for at høre om hans erfaringer med produktet.
- Jeg synes, det er fedt. Det har vendt op og ned på mit tv-forbrug. Jeg har desuden købt en transportabel kvalitetsskærm, der betyder, at jeg kan se præcis de programmer, jeg ønsker at se, hvor jeg ønsker at se dem. Jeg gider ikke se VH1, når jeg danser rundt i motionsrummet. Der vil jeg selv bestemme, om jeg skal se Mythbusters eller Top Gear, fortæller Kasper Larsen.

Billedtekst:
- Jeg synes, det er fedt. Det har vendt op og ned på mit tv-forbrug, siger den tidligere Jubii-chef og administrerende direktør i Klarisma Kasper Larsen, der har testet Media Center i et stykke tid.

Billedtekst:
- Vi skal ned på omkring 3.990 eller 4.990 kroner, for uanset hvad, så er det, som det her skal konkurrere med, en harddiskrecorder, siger nordisk produktchef for medier i Medion Faraz Amjad.

Billedtekst:
- Vi har lavet en Media Center-ready pc, der udelukkende indeholder Microsoft-certificerede komponenter, og så tilbyder vi kunderne, at de kan få en OEM-selvbyggerlicens og selv installere tunerkort, siger projektchef Johnny Carlsen, Inter-Data.

Billedtekst:
- Vi vil ikke i første omgang gå efter de store supermarkeder, men koncentrere os om de etablerede forhandlere. Det vil i første omgang kun være entusiaster, der kaster sig over Media Center, vurderer Dorrit Lilljedahl fra HP.




IT-JOB

MAN Truck & Bus Danmark A/S

IT Manager

Infomedia A/S

System Administrator

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren IT-projektleder til strategisk vigtig opgave
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere