Mistanke om momssvindel hos it-forhandler

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 23. september 2005.


ToldSkat har tilbageholdt 24,9 millioner kroner fra it-forhandleren Plug & Play på grund af mistanke om svindel. Flere personer er sigtet i sagen.

I alt 24,9 millioner kroner frygter det danske skattevæsen at blive snydt for af it-forhandleren Plug & Play på Avedøre Holme ved København. Derfor har ToldSkat ind til videre tilbageholdt beløbet, mens sagen undersøges nærmere, skriver Ekstra Bladet.
ToldSkat har også orienteret politiet, hvor bagmandspolitiet har indledt en efterforskning af sagen.
Revision 2 i ToldSkat København bekræfter over for Computerworld Itbranchen, at beløbet er tilbageholdt. Vicestatsadvokat Anders Sejer Pedersen fra bagmandspolitiet (Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet) bekræfter endvidere, at der er indledt en undersøgelse, og at personer knyttet til selskabet er sigtet i sagen. Han vil dog ikke kommentere sagen yderligere, da der endnu ikke er rejst tiltale mod de involverede.
Mistanken om momssvindel stammer tilbage fra slutningen af 2004 og er allerede omtalt i Plug & Plays seneste årsregnskab, hvor ledelsen i sin beretning udtrykker forventninger om, at sagen vil vindes, og de næsten 25 millioner kroner blive udbetalt.
Selskabets revisorer peger desuden på, at der er rod i regnskaberne og tager generelt forbehold for deres rigtighed. Rodet skyldes angiveligt fejl i it-systemer, men også fejlposteringer og udskiftning af bogholdere.
Kender ikke til sagen
Plug & Play har dog fortsat
en positiv egenkapital. Ikke mindst fordi den kinesiske ejer, Kobe Wong, der over for Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har oplyst, at han bor i Canada, har holdt hånden under selskabet med cirka 24 millioner kroner.
Selskabets administrerende direktør, Mahmoud Ibrahim, der kalder sig Zaki, afviser at kende noget til sagen og afviser også, at han kender noget til eventuelle sigtelser rejst mod personer i tilknytning til selskabet.
- Jeg kender ikke til sagen, og jeg er personligt ikke blevet præsenteret for en sigtelse. Alt hvad der er foregået i Plug & Play er foregået efter de danske regler, siger han.
Zaki oplyser, at ToldSkat tilbageholdt de mange millioner sidste år, efter Plug & Play havde gennemført en større handel med et andet dansk selskab.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere