LANdesk i seng med Lenovo

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 16. september 2005.


Den kinesiske it-leverandør Lenovo har valgt LANdesk som den primære samarbejdspartner når det gælder on board systemadministration til bærbare computere.

SYSTEMOVERVÅGNING 
Det er en glad nordisk direktør for LANdesk, Tore Brynaa, der i disse dage rejser Norden og det meste af Europa tyndt. Ud over at koncernen, der er et spinout fra Intel, netop har fremlagt et kanonregnskab - det bedste nogenside for Norden - har LANdesk også indgået en aftale om et strategisk samarbejde med Lenovo. Aftalen medfører, at LANdesks systemovervågningssoftware bliver tæt forbundet med kerneteknologi på Lenovos bærbare computere. Lenovo overtog for nylig IBM's pc-division endeligt.
- Rent teknologisk har Lenovo nogle ting, som vi manglede, og der er et par steder, hvor Lenovo forbedrer vores software. Til gengæld har vi en central konsol, hvor man kan håndtere alle opsætningerne af ThinkVantage fra. Det er teknologier, der tidligere har været svære at håndtere centralt, og som er et kæmpeønske fra Lenovos kunder, siger Tore Brynaa.

Store kunder
Blandt de nye muligheder er automatisk konfigurering og netværksgenkendelse. Noget som allerede ligger som standard i Windows, men ifølge Tore Brynaa vil de nye funktioner forenkle procedurerne betydeligt.
Ud over fælles udvikling indeholder aftalen mellem LANdesk og Lenovo også fælles marketingprogrammer, som blandt andet omfatter annoncering, web og salgsmateriale.
Tore Brynaa håber især, at aftalen med Lenovo vil hjælpe LANdesk ind hos de store virksomheder i Norden.
- Vi får adgang til nogle kæmpekunder. Vi har haft svært ved at trænge ind blandt de største virksomheder herhjemme. Vi har dygtige forhandlere, men de er ikke inde hos eksempelvis bankerne, postvæsenet og A.P. Møller. Det er Lenovo til gengæld, og det vil åbne dørene, siger han.

Succes i Sverige
Endnu er det store gennembrud ikke kommet i Danmark, men Tore Brynaa har forhåbninger om, at udviklingen her vil følge efter den positive udvikling, som selskabet har noteret i både Sverige og Finland.
- I Sverige forventer vi, at vi alene i denne måned sælger mellem 2.500 og 5.500 licenser, og Danmark kommer hurtigt efter. Der er indledt forhandlinger mellem Lenovo og mine partnere, og der er planlagt certificeringstræning for Lenovos medarbejdere, så der vil blive uddannelse inden for både det tekniske og det salgsmæssige, siger han.
Når Lenovo har valgt LANdesk, skyldes det ifølge landechefen blandt andet, at IBM hele tiden har haft et omfattende samarbejde med Intel. Dette samarbejde har blandt ført til fælles udvikling af komponenter på de bærbare, der gør det lettere for computeren at spille sammen med LANdesks overvågningsprogram.

Billedtekst:
- Der er indledt forhandlinger mellem Lenovo og mine partnere, og der er planlagt certificeringstræning for Lenovos medarbejdere, så der vil blive uddannelse inden for både det tekniske og det salgsmæssige, siger nordisk chef for LANdesk Tore Brynaa.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere