Enteo byder de danske konkurrenter op til kamp

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 26. august 2005.


Leverandører af distributionsssoftware
kan vente kamp til stregen, når tyske Enteo gør sin entre i Danmark. Enteo udfordrer
til direkte dueller.

KAMPHANE Det tyske softwaredistributionsselskab Enteo er klar til at indtage det danske marked. For et lille halvt år siden skød Enteo den nordiske operation i gang med et hovedkvarter i Sverige, og nu er turen nået til Danmark, hvor den nordiske chef, Stefan Heller, i den nærmeste fremtid vil forsøge at få skabt et dansk partnernet. Enteo er først og fremmest på udkig efter partnere med Citrix-ekspertise, der kan drage nytte af Enteos fulde administrationsplatform til netop Citrix.
- Vi vil starte med at tale med de store kunder, vi allerede har i Danmark, og finde ud af, hvem de får support af i dag, og så vil vi tage kontakt til disse virksomheder og høre, om de vil være interesserede i at indgå i dansk partnerteam. Ved at benytte denne metode er vi sikre på, at partneren allerede har den første referencekunde på plads, hvilket er meget vigtigt, siger Stefan Heller.

Gratis undervisning
Planen er at få lavet et par fornuftige aftaler for hovedstaden og provinsen, så landet dækkes geografisk, men Stefan Heller er også opmærksom på, at bestemte brancher kan have brug for dedikerede partnere.
- Når man ser på forretningsstrukturen i Danmark, er det tydeligt, at der kan være bestemte områder, der kan have glæde af at have en mere dedikeret partner, siger han.
Han håber både at lave aftaler med de store konsulenthuse og med mindre firmaer, der mere målrettet kan kaste flere ressourcer i et projekt.
- Beslutningstiden kan ofte være hurtigere i mindre og mere specialiserede virksomheder, så det vil også være meget interessant for os at komme i kontakt med sådanne, siger Stefan Heller.
Han lover, at al indledende undervisning i Enteos produkter vil være gratis - omend partnerne kommer til at bøde ved at skulle afgive en konsulent til undervisning. Til gengæld vil undervisningen foregå i Danmark.

Klar til kamp
Enteo vil også gerne udfordre enhver leverandør på markedet til, hvad Enteo kalder en "challenge day" (udfordringsdag). Her kan en partner eller en kunde stille den samme opgave til Enteo og til to andre leverandører af softwaredistribution og se, hvem der løser opgaven hurtigst. Kunden eller partneren kan selv bestemme, hvilken konfiguration der skal distribueres, og hvad der eventuelt skal rettes til bagefter.
- Et er, at jeg kan sidde og snakke, men når det kommer til stykket, gælder det om at få tingene gjort. Og vi har endnu ikke tabt en "challenge day", selv om vi nu har deltaget i flere af dem, siger Stefan Heller.
Han er sikker på, at det heller ikke kommer til at ske fremover:
- Vi har selvfølgelig konkurrenter på markedet, men vi er de eneste, der har en dedikeret løsning til udrulning på tynde klienter på Citrix-platformen, og som også kan gennemføre den samme udrulning i et eksempelvis Windowsmiljø, siger han.

Ukendt
Citrix-specialisterne i Axcess har endnu ikke hørt om Enteos produkter eller kendskab til, at nogen af deres kunder anvender dem. Produktchef for Citrix Christian Larsen er dog i sine syv år med Citrix stødt på flere produkter, der lover forenkling af installationsrutinerne.
- Der dukker med mellemrum sådanne produkter op, men ens for dem alle er, at de kun eksisterer i nogle år. I Axcess anvender vi de rutiner, der kommer sammen med Citrix. De er løbende blevet forbedret betydeligt og dækker de behov, vores kunder har, siger han.

Billedtekst:
- Et er, at jeg kan sidde og snakke, men når det kommer til stykket, gælder det om at få tingene gjort. Og vi har endnu ikke tabt en "challenge day", selv om vi nu har deltaget i flere af dem, erklærer nordisk chef for Enteo Stefan Heller.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere