LG blæser til angreb med sine egne bærbare

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 19. august 2005.


Elektronikproducenten LG vil fremover sælge avancerede bærbare på det danske marked, men introduktionen kan blive forstyrret
af Dells ventede offensiv, påpeger analytiker.

LG Electronics fra Sydkorea meddelte tidligere på ugen, at virksomheden vil sælge bærbare på det danske marked.
Lanceringen kommer officielt til at ske på torsdag i næste uge, og LG's forventninger til det danske marked er høje.
- Vi forventer at nå en markedsandel på fem procent inden udgangen af 2006, hvilket vil bringe os i top fem over de mest solgte bærbare i Danmark, siger nordisk ansvarlig for LG's notebooksalg Patrik Andersson.
LG har sammensat et sortiment på tre maskinserier med varierende modeller. En retter sig mod professionelle brugere, der ønsker at erstatte den stationære med en bærbar. En byder på meget lette, men kraftige maskiner. Den sidste serie er underholdningsmaskiner med brede skærme og god grafik.
- Vi tror, vi har sammensat et modelprogram, der er attraktivt for forhandlerne at kunne vise frem. Det danske marked er barskt, og jeg tror, der er et behov hos forhandlerne til at kunne vise noget nyt frem - et nyt mærke og nogle nye funktioner, og det har vi, siger Patrik Andersson.

To distributører
Ud over at være både lette og kraftige har enkelte modeller indbygget fjernbetjening og separat numerisk tastatur. Funktioner, som ifølge LG-chefen ikke findes på konkurrenternes modeller i samme prisklasse.
- Derfor tror jeg vi vil kunne nå vores omsætningsmål, også selv om det danske marked måske er det sværeste i Norden, siger Patrik Andersson.
LG har solgt 1.000 notebooks i Sverige og Finland siden introduktionen i juni, oplyser Patrik Andersson.
LG Electronics har indgået distributionsaftaler med henholdsvis SMG og Scribona. SMG er i forvejen distributør af LG's plasmaskærme, og Patrik Andersson forventer, at de to distributører supplerer hinanden godt.
- SMG er vældig god til markedet for små og mellemstore virksomheder, og Scribona har foruden den nordiske vinkel også godt fat på corporate-markedet, så jeg forventer, at det er et rigtig godt setup, siger han.

Trussel fra Dell
Ifølge analysechef i IDC Nordic Karsten Fogh Ho-Lanng er der rigelig mulighed for, at LG vil kunne nå sine vækstmål.
- Hvis LG kan slippe af sted med at overføre sin position fra fladsskærms-tv-markedet, og folk kan genkende produkterne som billige og af en vis kvalitet, så mener jeg nok, der skulle være en chance for, at LG får en bid af det danske marked. Det er godt nok et trængt marked, men det er også et voksende marked, siger han.
Han peger dog på, at en faldende markedsandel for Dell kan stikke en kæp i hjulet på LG's planer.
- Dell er klemt en lille smule på sine markedsandele også på de bærbare, og det kan betyde, at vi vil se en offensiv fra Dells side. Hvis det viser sig at være rigtigt, så bliver det måske besværligt for LG, siger Karsten Fogh Ho-Lanng.
LG vil i første omgang gå efter markedet for business-to-business-forhandlere, men senere vil også detail komme til.

Billedtekst:
- Vi forventer at nå en markedsandel på fem procent inden udgangen af 2006, hvilket vil bringe os i top fem over de mest solgte bærbare i Danmark, siger nordisk ansvarlig for LG's notebooksalg Patrik Andersson.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere