Super-Brian i bredbåndsstød

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 5. august 2005.


Den tidligere verdensmester i sværvægtsboksning "Super-Brian" Nielsen vil tilbyde internet og IP-telefoni gennem stikkontakten.

KONTAKT Danmarks tidligere bokse-bamse - "Super-Brian" Nielsen - vil nu sælge internetadgang via stikkontakten.
Super-Brian har sammen med brødrene Claus og Thomas Holbech i det københavnske el-installatør-firma Holbech El stiftet firmaet Powernet. Det skal sælge internetadgang og IP-telefoni via stikkontakten til eksempelvis boligforeninger og hoteller.
Konceptet bygger på udstyr fra amerikanske Telkonet, svenskudviklet teknologi og software udviklet af firmaet selv.
Selskabet lover hastigheder i det lokale netværk på op mod 200 megabit og hurtigere installation.
Brian Nielsen ejer en tredjedel af Powernet, mens de to Holbech-brødre ejer resten.
Svoger i spidsen
I spidsen for Powernet står Per Hansen, der er barndomskammerat med Claus og Thomas Holbech. Han er samtidig svoger til Brian Nielsen, og det er den vej rundt, at interessen og kontakten mellem bokseikonet og elektrikerne er kommet i stand.
- Selv om vores produkt er helt unikt, ville det i sig selv nok ikke kunnet have skabt så meget opmærksomhed, som det at Brian er gået ind i det her, siger Per Hansen.
Brian Nielsen erkender blankt, at han ikke har forstand på teknologien, men han er dog overbevist om, at der er tale om en fornuftig investering.
- Der er ingen tvivl om, at det virker, og det er vejen frem. Og så stoler jeg på min dame og det, jeg har hørt. Så jeg er sikker på, at det også skal blive en god forretning, siger han.
Første aftaler på vej
Parterne vil ikke oplyse, hvor mange penge, der er skudt i Powernet, men Per Hansen oplyser, at det er tilstrækkeligt, til at selskabet har arbejdsro til at afprøve udstyret og installere en række forsøgsopkoblinger.
- Vi har investeret mange penge i udstyr, etablering af forsøgsinstallationer og markedsføringsmateriale, for vi ville ikke gå ud, før vi var helt sikre på, at vi havde noget at tilbyde, og det er vi nu, siger han.
De første aftaler er ved at falde på plads, og flere er på vej, oplyser Per Hansen.
Internetadgang via stikkontakten har været afprøvet på forsøgsbasis flere gange i Danmark, men kun elselskabet Randers Energi har holdt fast i teknologien.

t.simonsen@cw.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere