HP jagter udviklingspartnere

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 24. juni 2005.


Hewlett-Packard har teknologien på plads
til positionsbestemte WiFi-løsninger.
Nu skal partnere udvikle de services og
applikationer, der skal hive kunder i butikken.
Af Torben R. Simonsen
SAFARI Hewlett-Packards danske afdeling jagter partnere, der vil udvikle positionsbestemte services.
I snart to år har HP arbejdet med at udvikle den grundlæggende infrastruktur til positionsbestemte WiFi-løsninger, og selskabet ligger nu inde med teknologien til at koble position, budskaber og kort sammen i en PDA. Der mangler dog stadig services, som udnytter teknologien, og som HP håber vil få salget af PDA'er til at eksplodere.
- Vi mangler en killerapplikation, der kan sætte gang i det her, siger projektets leder, danske Laurits Sørensen, der har stået i spidsen for flere danske og udenlandske WiFi-projekter. Blandt andet et i Århus midtby, hvor HP stillede udstyr op, så alle kunne koble sig trådløst til internet.
- Men selv om muligheden var til stede, var det forbavsende få, der brugte den, så der er stadig et stykke vej, før det helt går op for folk, hvad de kan bruge teknologien til, siger han.
Positionsbestemte løsninger kan bruges i forbindelse med shoppingcentre, museer og som virtuelle guider for turister, der kommer til en ny by.
Tilbud på pizza
Laurits Sørensen er ikke i tvivl om, at de positionsbestemte services bliver et hit en dag, men efterlyser især partnere, der vil udvikle mere avancerede services.
- Vi har brug for eksempelvis profilhåndtering, så en bruger kan aktivere sin profil og få netop de informationer, der er relevante. I dag er tjenester indrettet, så du får at vide, at der er tilbud på en pizza, fordi du går forbi en pizzabager, men det er jo ikke sikkert, at du er sulten, eller du gider spise pizza overhovedet, siger Laurits Sørensen.
HP har udviklet sin positionsbestemte applikation i åbne standarder, så alt kan håndteres gennem en browser, hvilket ifølge Laurits Sørensen burde gøre det enkelt at komme i gang.
- Der er ikke noget hokus-pokus i det her. Alt er åbne standarder, og det eneste, man har brug for, er at kunne opbygge en hjemmeside og betjene en browser, siger han.
Netop fordi integrationen med de positionsbestemte løsninger er så simpel, har HP ikke etableret et decideret partnerprogram til udvikling af services, men interesserede firmaer er ifølge Laurits Sørensen velkomne til at kontakte HP.

t.simonsen@cw.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere