Biometri

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 10. juni 2005.


Blodårer som ID-kort
De blodårer, der løber i en persons håndflade, er unikke for den pågældende person - også selv om personen er enægget tvilling. Og blodåre-mønstret ændrer sig normalt ikke med alderen. Dertil kommer, at man ikke kan manipulere med mønstret. Alle disse argumenter ligger bag et nyt produkt, The Palm Vein Identification System, fra Fujitsu Computer Systems.
Selskabets håndscanner kortlægger blodårerne ved at bombardere hånden med "næsten-infrarøde" stråler. Disse absorberes især af af-iltet hæmoglobin (blodets røde farvestof), der dermed er med til at reflektere årebilledet.
Ifølge Fujitsu er teknologien langt bedre end selv den bedste fingeraftryksteknologi. Falske afvisninger (en person er den rigtige, men genkendes ikke af scanningen) ligger på 0,1 procent. Falsk accept (En "forkert" person godkendes) ligger på 0,002 procent. Det vil sige, at en ud af 50.000 personer kan få et uretmæssigt ok.
Fujitsu har tidligere præsenteret produktet som prototype, men da lå fejlraten for høj. Nu frigives produktet til salg. Blandt anvendelserne peger leverandøren selv på pengeautomater. toft/IDG

Tværgående test af e-pas
De nye e-pas, der rummer biometrisk information om ansigtet i en chip, udgør en kolossal teknologisk udfordring på tværs af klodens grænsedragninger. Uanset hvem der har udstedt et e-pas, uanset hvem der er den produktionsmæssige underleverandør, uanset hvem der står bag chippens operativsystem, uanset hvem der har produceret maskineriet, som skal kunne læse chippen, skal teknologien fungere. Det er baggrunden for, at der årligt sker en samlet test.
2005-testen skete i Tsukuba i Japan med det japanske udenrigsministerium som vært og med the International Civil Aviation Organization (ICAO) som arrangør.
I testen deltog 16 producenter af pas-læsemaskiner og 30 producenter af i alt 100 pas med chip. 23 forskellige nationaliteter var repræsenteret, og blandt deltagerne var også en lang række ministerielle embedsmænd fra flere lande.
Ikke alle produkter var modne til markedet. I flere tilfælde var der tale om prototyper, der havde klaret nogle test, men endnu ikke fungerede stabilt. Setec, der skal levere e-pas til hele Skandinavien, var blandt dem, der bød på helt færdige pas. Enkelte pas, herunder Setecs, kunne læses af alle læsemaskiner. Og der var læsemaskiner, som klarede 90 procent af alle pas. Det største problem var, at læsningen og en vis basis-adgangskontrol tog for lang tid. toft

Høj vækst i biometri-markedet
Organisationen The International Biometrics Group bebuder en kraftig vækst i afsætningen af biometriske løsninger. I 2004 lå omsætningen på 1,2 milliarder dollars, svarende til 7,2 milliarder kroner. I 2008 forventes omsætningen at være på 4,6 milliarder dollars, altså næsten en firdobling. Ifølge organisationen er det i høj grad regeringsinitiativer, der driver væksten. toft




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere