3.000 it-folk til HP-messe

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 3. juni 2005.


Med et totalt konfigureret serverrum, med HP's største servere og med over 100 terabyte diskplads er tonen slået an på HP's kunde- og partnermesse for store systemer i København.

ARBEJDSFEST 
Bella Center på Amager ved København er i
år rammen om HP's kunde-
og partnerkonference for Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA) om de helt store systemer. 3.000 it-folk fra 63 lande, heraf over 1.000 med HP-certificeringer, er i en lille uge samlet i København til at lære mere om, hvad HP har af planer, når det gælder de helt store servere - de såkaldte enterpriseservere.
Selv om den første hal i Bella Center er stor nok til at rumme en fodboldbane, er der fyldt godt op med enterpriseservere, så både kunder og partnere i levende live kan se de nyeste produkter og features.
En komplet maskinstue med HP's største servere er opstillet og koblet op til over 100 terabyte diskplads. Så kan der diskuteres backup, systemovervågning og flyvende konfiguration.

Adaptive enterprise
HP har sparet sammen til at kunne præsentere ikke mindre end 12 nye teknologier og 35 nye produkter, der knytter sig til enterprisecomputere. Ifølge HP's europæiske direktør, Bernard Meric, er de designet til at hjælpe virksomhederne i en verden, der er præget af konstante skift i markeder og konkurrence. I HP-sprog hedder det "adaptive enterprise" - den tilpasningsduelige virksomhed, der kan skrue op og ned for sit it-behov i forhold til de konstante skift i behov.
- Infrastruktur og forenkling af processerne har en høj prioritet, men spørgsmålet er, hvordan man gør tingene enkle. Vores svar vil være adaptive enterprise, hvor virksomhederne bliver i stand til at udnytte det fulde potentiale af deres it-investeringer, sagde han i sin åbningstale.
Truende automatisering
Mere tankevækkende for de professionelle deltagere var måske chefanalytiker i Gartner Group Nicole France, der blandt andet berørte emnet outsourcing i sin gennemgang af den forestående udvikling.
- De it-professionelle skal ikke frygte outsourcing til andre lande. De vil snarere komme til at opleve, at de bliver overflødiggjort som følge af automatisering og virtualisering, sagde hun.

Kontakter
Og blandt de nye funktioner er netop forbedret overvågning og styring - både af selve it-installationen - nu med både printere, storage og servere, og som noget helt nyt også overvågning af ERP-systemet SAP fra samme system.
HP har også bygget et komplet nonstop-system, der med en oppetid på 99,99999 procent er den første server i handlen, der kan skalere op til 4.080 Itanium2-processorer. Prisen er ifølge HP til gengæld kun det halve af en tilsvarende mainframe fra IBM.
Blandt udstillerne er også it-distributøren Four Leaf, der har valgt at præsentere sin nye opsætning og konfigurator til HP's blade-servere.
- Vi er her for at få skabt nogle kontakter, enten hos HP eller hos forhandlerne, siger Allan Breiner, der er HP-produktspecialist hos Four Leaf.
Four Leaf har selv slæbt et rack med, hvor virksomhedens medarbejdere demonstrerer, hvor enkelt det er at anvende blade-servere.

Billedtekst:
Den danske distributør Four Leaf har valgt at præsentere bladeservere på HP's europæiske konference for de helt store systemer, Ensa@Work. Her er det Allan Breiner (t.v.) og Preben Hrouda-Rasmussen, der står foran bladeserveren.

Boks:
Masser af certifikater
HP Enterprise Forum, Ensa@Work, er ikke kun et udstillingsvindue for de sidste nye servere. Hvert år benytter de mange certificerede teknikere og HP-professionelle anledningen til at opdatere certificeringen.
- Certificering kan være en vigtig parameter for at tiltrække nye kunder. Mange kunder kræver i dag, at virksomheder har certificerede medarbejdere, så de ved, at kompetencerne er i orden, siger Susan Underhill, der er chef for HP's certificeringsprogram blandt partnere.
En stor del af de omkring 1.000 certificerede vil netop bruge Ensa@Work til at sikre sig de nyeste certificeringer eller opdatere de eksisterende. Ved HP-konferencen er der over 130 spor, som teknikerne kan følge og siden afslutte med en test.
- Det er vigtigt at holde sig ajour, så man hele tiden er sikker på, at man er på omgangshøjde med den nyeste teknologi, siger Susan Underhill.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere