Fra digitale billeder til papirformat

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 27. maj 2005.


Der er en række muligheder for at dele de mange gigabytes af billeder, som du knipser på dit digitale kamera.

Før i tiden var det et problem at få sat de netop fremkaldte billeder ind i et fotoalbum, så de festlige minder og hjerteskærende øjeblikke kunne bevares for eftertiden. Hengemt i små papirkonvolutter lå alle mesterskuddene; halvdelen af Moster Annes ansigt sammen med en halv lampeskærm samt de obligatoriske feriebilleder af uforglemmelige havudsigter og respektindgydende bjergtoppe, der på de flade farvebilleder kun formår at fremkalde minder om udflugten til Køge Bugt Strandpark og Himmelbjerget. Nu er problemet, at de digitale billeder oftest blot forbliver digitale og ikke engang kommer på papir.
En nylig undersøgelse fra IDC viser, at to ud af tre foretrækker at se fotografier på papir fremfor på en skærm, men alligevel er det, ifølge undersøgelsen, mindre end halvdelen, der får fremkaldt de digitale billeder.
Det er ikke fordi, der mangler muligheder for at få billederne på papir. Der findes en række websteder, hvor man hjemme fra sin computer kan sende billederne til fremkaldelse. (Se boks). Det ser da også ud til, at der er flere, der er begyndt at få fremkaldt billeder via nettet.
Hos Fona har man siden jul markedsført sin webtjeneste for fremkaldelse af digitale billeder. Marketingchef Hedi Ibenfelt hos F-Group, Fonas moderselskab, vil ikke oplyse antallet af kunder, der anvender fremkaldelse via nettet, men hun siger:
- Vi oplever en klar stigning.

I stedet for at få billederne fremkaldt via nettet eller i en forretning kan man vælge at udskrive billederne selv. Ifølge IDC's undersøgelse er det noget, som to ud af tre gør - omend det ikke er så mange billeder, der udskrives. Op mod 80 procent i undersøgelsen siger, at de ville udskrive flere billeder, hvis udgifterne til blæk og papir var mindre. En undersøgelse som forbrugermagasinet Tænk lavede sidste år viser, at det alene i blækudgifter koster mellem kr. 5,40 og kr. 36,40 at udskrive et foto i A4-størrelse i højeste opløsning. Prisen er afhængig af printeren, der anvendes til udskrivningen. Ifølge oplysninger fra Canon kan et standardbillede på 10 x 15 centimeter udskrives til kr. 2,50.
Trods de forholdsvis store udgifter forventer IDC dog, at stadig flere vil udskrive billeder selv, men det kommer ikke nødvendigvis til at gå ud over webstederne, der fremkalder billeder.
- Der er flere, der anvender nettet til at fremkalde billeder, og samtidigt ser vi statistikker der viser, at flere brugere selv udskriver deres billeder, siger Hedi Ibenfeldt, der mener, de to muligheder supplerer hinanden.
- Hvis man har 300 billeder fra konfirmationen eller sommerferien, vil man nok anvende nettet, mens man måske vælger at udskrive et mindre antal billeder. Det afhænger også af, hvor kreativ du ønsker at være. Hvis du synes, det er sjovt at sidde at lege med computeren og udskrive postkort eller lignende, vil du selv udskrive billederne, siger Hedi Ibenfeldt.

Boks:
fremkald billeder via nettet
Alle priser er for fremkaldelse i standardformatet 10x13 cm

Merlin, www.merlin.dk
36 a kr. 0,99 + eksp. gebyr 18,75 = kr. 54,40

Bilka, www.bilka.dk
36 a kr. 0,95 + eksp. gebyr 18,95 = kr. 53,15

Fona, www.fona.dk
36 a kr 1,- + eksp. gebyr 15,- = kr. 51

Jubii foto, http://shopping.jubii.dk/foto
36 a kr. 0,95 + startgebyr kr. 19,95 = kr. 54,15

Photocare, www.photocare.dk
36 a kr. 1,50 + startgebyr kr. 10 + porto kr. 16,50 = kr. 80,50




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere