HP i storage-krig mod IBM og EMC

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 20. maj 2005.


Med den største storage-annoncering i HP's historie lægger selskabet op til hård kamp om storage-markedet mod de nærmeste konkurrenter IBM og EMC.
storage - Pas på, I ikke får hjertestop.
Neal Clapper, Vice President for HP's StorageWorks-division i EMEA, lægger ikke fingrene imellem og kommer med en stærk advarsel rettet mod HP's to hovedmodstandere på storage-fronten, IBM og HP.
De har, ifølge Neal Clapper, al mulig grund til at frygte HP's nyeste storage-lancering.
I bygningen The Hospital i London løftede HP i denne uge sløret for de nyeste tiltag på storage-området. Ifølge HP er det den største storage-lancering i virksomhedens historie, og den rummer en række nye storage-produkter og tilhørende services.
- Med vores nye produkter vil vi tage markedsandele fra EMC, og på servicefronten vil vi med vores nye tiltag erobre markedsandele fra IBM, siger Neal Clapper.
Tal fra IDC viser, at i 2004 havde HP den største markedsandel for disk-arrays på det vesteuropæiske marked, tæt forfulgt af EMC og IBM.
Optimist trods tilbagegang
Ifølge Neal Clapper er EMC og IBM da også de største konkurrenter på storagemarkedet, og de kan forvente at miste markedsandele.
- Vi vil vokse hurtigere end markedet, og derved vil vi tage markedsandele fra andre, siger Neal Clapper, der forventer at ligge et til to procent over markedsvæksten for storage-produkter.
Optimismen er i behold hos Neal Clapper, selvom HP i andet kvartal 2005 kunne konstatere en tilbagegang på seks procent i storage-indtjeningen.
Selvom mængden af data, som virksomhederne skal holde styr på, stiger voldsomt, kan storage-leverandørerne ikke forvente, at deres profit kommer til at stige tilsvarende.
Ifølge Claus Egge, direktør for IDC's europæiske storage-research, vokser mængden af lagrede data voldsomt, men ikke indtjeningen på storage-produkter.
- Storage-produkter bliver en standardvare, og profitmarginen på produkterne bliver mindre, siger Claus Egge.
I førertrøjen
HP har indset den udvikling og satser derfor på at indbygge mere intelligens i deres produkter samt opruste på servicefronten.
- Vi vil differentiere os fra konkurrenterne ved at tilbyde en mere sammenhængende produktportefølje med automatiserede og intelligente produkter, der bygger på åbne standarder, og samtidig udbygge vores servicetilbud, siger Neal Clapper, der samtidig understreger, at HP vil anvende partnere og forhandlere i kampen om markedsandele.
I Danmark er en af HP's førende storage-forhandlere TopNordic begejstret for de nye lanceringer.
- Det er en meget stor satsning, som bringer HP i førertrøjen inden for storage-teknologierne, og som vi forventer os meget af. Vi ser meget lyst på fremtiden, og det bekræfter den satsning, som HP hele tiden har haft på dette område, siger Claus Hougesen fra TopNordic.

Billedtekst:
Neal Clapper, Vice President for HP's StorageWorks-division i EMEA, advarer konkurrenterne IBM og EMC om, at de vil miste markedsandele på storageområdet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere