Dansk Component-chef ny nordisk topchef

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 15. april 2005.


Martin ABC Hansen, administrerende
direktør for Component Software i Danmark, skal fremover være chef for fælles nordisk strategi-division.
´
Component Software har udnævnt danske Martin ABC Hansen til nordisk Director of Strategy and Innovation. Ny administrerende direktør i Component Software Danmark bliver Claus Kruse fra Ascential Software.
Udnævnelsen af Martin ABC Hansen sker på baggrund af de resultater med omlægning af strategien, som han har opnået i Danmark siden sin tiltrædelse som administrerende direktør i midten af 2003.
- Det er det, der skal til for at bringe Component Software videre til det næste stadie, hvad angår udvikling i forretningen. Vi kan ikke fortsætte "business as usual" og lade, som om vi er de eneste i markedet. Det er vi godt klar over, at vi ikke er. Men vi har noget unik forretningsviden, som vi nu skal pakketere, siger Martin ABC Hansen.

Ændret profil
Component Software i Danmark har bevidst arbejdet på at ændre deres profil som distributør af software fra Business Objects til en profil, hvor Component Software i højere grad arbejder med kundespecifikke projekter baseret på teknologier fra flere leverandører. Det er denne "danske" strategi, der nu skal forankres i Component Software Groups datterselskaber i Norge, Sverige og Danmark.
Martin ABC Hansen vil fortsat - også i den nye nordiske rolle - have kontor i København, og han betegner selv udnævnelsen som en ønskestilling og forfremmelse.
- I og med det er et barn, jeg har arbejdet med, siden jeg startede i Component, synes jeg, at det er et klap på skulderen. Og det interessante er, at mandatet følger med og er forankret i ledelsen. Jeg kommer til at sidde med i den nordiske ledelse, og landecheferne i de tre nordiske lande er også helt med på, at det er det her, vi skal gøre fremover, siger han.
Component Softwares kursskifte i Danmark gennem de seneste par år er blevet udlagt som et ønske om at overtage arbejde fra forretningspartnerne, men det afviser Martin ABC Hansen.
- Naturligvis er der enkelte delområder, hvor der kan være behov for at ændre på arbejdsdelingen mellem os og partneren, men generelt er synergieffekterne klart i overtal. Jeg mener, at vi får endnu mere basis for samarbejde med partnere fremover. Jo mere vores fokus drejes væk fra basisteknologi og over på forretningsløsninger, jo vigtigere er det for kunderne og os, at vi arbejder tæt sammen med partnere som konsulent- og systemhuse, siger han.

Sikre synergi
I sin nye stilling skal Martin ABC Hansen blandt andet sikre, at der kommer den størst mulige synergi mellem kompetencerne i de nordiske lande.
- Vi skal komme med nye koncepter og bringe noget innovation til bordet for hele Component Software Group, og så skal vi ensarte vores markedsbudskaber. Vi høster i dag ikke de store synergieffekter, der ligger i at være 140 mand, som kan gå ud med det samme budskab, siger han.
Martin ABC Hansen vil på trods af sin nye stilling ikke droppe salgsarbejdet.
- Jeg skal sammen med salgsorganisationen bringe det helt ud til kunderne for at lære, hvad det er for løsninger, kunderne efterspørger. Det kræver, at man kommer tæt på kunderne, og det kommer man kun i en salgsproces, siger han.
Martin ABC Hansen vil foretage flydende direktørskifte i Danmark, hvor Claus Kruse overtager det endelige ansvar senest 1. august.

Billedtekst:
Udnævnelsen af Martin ABC Hansen sker på baggrund af de resultater med omlægning af strategien, som han har opnået i Danmark siden sin tiltrædelse som administrerende direktør.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere