Component Software på kollisionskurs

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 1. april 2005.


Efter turbulente år er Component Software på ny kurs, der kan ses direkte på bundlinien. Men det er også en kollisionskurs med virksomhedens egne kunder.

STRATEGISKIFT Den danske distributør af business intelligence-software Component Software har udvidet porteføljen af produkter og vil samtidig også selv levere løsninger og konsulenttjenester til kunder. Dermed gør Component Software op med tidligere tiders rolle som ene-distributør af Business Objects.
- Vi vil hellere se på mulighederne i de nye teknologier frem for blot at repræsentere en bestemt leverandør. Hvis vi skal differentiere os, er vi nødt til at gøre en forskel. Så vi har opbygget en solid teknologisk værktøjskasse, der kan tilbyde forretningsløsninger på det skandinaviske marked, siger administrerende direktør i Component Software Martin Albert Bernhard Christian Hansen - bedre kendt som Martin ABC Hansen.
Men ud over de nye produkter på hylderne fra blandt andet Corporater og Informatica vil Component Software også selv stå for at implementere løsninger, hvilket bringer Component Software på direkte kollisionskurs med sine konsulentpartnere.
- Det er rigtigt, at vi kommer til at operere i det samme marked og møde vores partnere, men det er et marked i fantastisk vækst, så der er plads til os alle, siger Martin ABC Hansen.
Risikostyring
Det er ikke mindst ønsket om at sprede risikoen, der nu får Component Software til at satse på løsningssalg frem for salg af licenser og service.
- Går vi ud og sælger en løsning til en kunde, så mister vi kontrollen over succesen, hvis vi overdrager implementeringsansvaret til en partner. Og så har vi en potentiel risiko, siger Martin ABC Hansen.
Efter hans opfattelse er skiftet i Components strategi blevet godt modtaget blandt partnerne på det danske marked.
- Vi har været ekstremt åbne omkring det her og gjort rent bord over for vores partnere. De vil aldrig kunne varetage vores interesser 100 procent. Derfor er vi også nødt til at være en spiller på deres markedsområder, siger Martin ABC Hansen.
Fejlagtig strategi
Denne opfattelse deles dog kun til dels af Michael Borges, der er administrerende direktør for partneren Platon:
- Det kommer ikke bag på os, men al erfaring inden for business intelligence og information management viser, at den største succes får man, når man adskiller salg af licenser fra salg af serviceydelser. Det er to forskellige typer af forretning, og man kan ikke mestre dem begge. Det er efter min bedste overbevisning en fejlagtig strategi.
Selv om den nye strategi kan betyde, at Component Software kommer på kollisionskurs med nuværende partnere, er det ikke noget, som Platon frygter.
- Vi har vores styrke i vores uafhængighed, og fordi vi er bedre til at håndtere en heterogen virkelighed og ikke kun arbejder med et standardværktøj, som er købt hos Component Software. Desuden tilbyder vi både rådgivning og metode som supplement til vores værktøjskompetencer, siger direktøren.
Ikke truet
BusinessMinds er en anden partner, som Component Software har arbejdet sammen med, og her frygter man heller ikke på kort sigt, Components frembusen på markedet.
- Vi har stadig et godt samarbejde, så det er ikke sådan, at vi føler os truet. Markedet er rimeligt, og der er meget at gå efter, men selvfølgelig ville vi da hellere have, at de trak på os som underleverandører, siger Hanne Breddam, direktør i BusinessMinds.
Hun ville gerne have undgået den nye konkurrencesituation, men håber dog, at det nuværende samarbejde kan fortsætte.
- Der kan selvfølgelig komme et tidspunkt, hvor vi føler os snydt, fordi vi mister en opgave, som vi gerne ville have haft. Så må vi overveje, om vi vil ændre kurs, siger hun.
Fremgang
Component Software har netop afleveret sit regnskab for 2004, og regnskabet understreger, at business intelligence-leverandøren er på rette kurs. For andet år er der sorte tal på bundlinien. Resultatet for 2004 blev på 3,4 millioner kroner mod forrige års 1,2 millioner kroner og en omsætningsfremgang fra 27,4 millioner kroner forrige år til 32,5 millioner kroner i 2004.

Billedtekst:
- Vi har været ekstremt åbne omkring det her, og gjort rent bord over for vores partnere og de vil aldrig kunne varetage vores interesser 100 procent, siger administrerende direktør i Component Software Martin ABC Hansen.
Foto: Torben Klint

Boks:
Årsregnskab
Component Software A/S
Millioner kroner 2004 2003
Omsætning 32,5 27,4
Resultat af primær drift (EBIT) 1,9 -0,3
Resultat før skat 2,0 -0,6
Resultat 3,4 1,3
Egenkapital 0,7 0,7
Antal ansatte 19 20




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere