En alt for velbevaret hemmelighed

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 4. marts 2005.


Den danske afdeling
af Rand Worldwide er netop kåret som IBM's bedste partner, når det gælder product lifecycle management. Mest af alt kom det bag på selskabet selv.

VINDER 
Selv om man lever i det skjulte, kan man pludseligt stå midt i berømmelsens skarpe projektørlys. Det har den danske afdeling af Rand Worldwide oplevet, efter den netop er kåret som årets IBM-partner, når det gælder levering af PLM-løsninger (product lifecycle management, der dækker over integrationen af tekniske og forretningsmæssige løsninger i produktionsvirksomheder).
Konkret er prisen givet i forbindelse med en leverance til samlebåndsproducenten Jokan, der ville øge fleksibiliteten og genanvendeligheden af sine produkter, så kunder kunne bruge samlebåndene i forskellige sammenhænge. Men ifølge Rands salgschef, Søren Bry, er det langt fra den mest avancerede løsning, virksomheden har leveret.
- Det er en spændende løsning, som Jokan har meget glæde af, men det er et marked, hvor der sker utroligt meget, og vi er med i mange sammenhænge, også med løsninger, der er endnu mere avancerede, siger han.

Overtog ordren
Oprindelig var det slet ikke en ordre, som Rand havde vundet. IBM havde tilbudt Jokan en løsning bestående af forskellige softwarekomponenter til blandt andet CAD (computer aided design), men hurtigt løb IBM ind i problemer.
- Da tingene begyndte at spidse til, måtte de ud og hente noget viden til at foretage den rent faktiske implementering af løsningen, og det var så der, at vi kom på banen. Så der kom vores ti års erfaring os til gode, siger Søren Bry.
IBM har da også været glad for implementeringen, som på Jokans hjemmeside er fyldigt beskrevet i en artikel om projektet. Men selv om IBM's navn optræder flere gange i artiklen, så er Rand ikke nævnt med et ord, hvilket også ærgrer salgschefen.
- Vi har været ekstremt dårlige til at få markedsført os selv. Vi har haft mere fokus på at levere gode løsninger, og så har vi ikke haft mulighed for at benchmarke os mod andre. Nu ved vi, at vi et eller andet sted er i verdenseliten på det her, og det var vi ikke klar over før, siger Søren Bry.

Forretning frem for teknik
Rands løsning vandt i en af 32 kategorier med i alt over 600 nominerede virksomheder fra hele verden. Kåringen kom ifølge salgschefen helt bag på virksomheden, hvilket også betyder, at de end ikke havde overvejet at deltage i IBM's globale partnerkonference i Las Vegas.
- Vi havde reelt ikke ventet, at vi kunne bide skeer med de store. Det kan godt være, at vi er for ydmyge over for det, vi laver. Vi har heller ikke slået meget på tromme for de øvrige løsninger, vi har lavet. Så det er desværre en lidt for velbevaret hemmelighed, hvad det er, vi går rundt og laver i det her marked, siger han.
Derfor får den københavnsk-århusianske virksomhed først pokalen ved en senere lejlighed, hvor kunder og forretningsforbindelser samt IBM vil være til stede.
- Vi vil samle, hvad vi kan i vores hovedkvarter i Albertslund, og så vil vi fejre det med manér, siger Søren Bry.
Når Rand er så god til det med PLM, skyldes det en massiv investering over de seneste ti år i at lave forretningsmæssige implementeringer af CAD-systemer. Rand overtog i 2002 PLM-selskabet Summit 2000, der på det tidspunkt var gået konkurs.
Ifølge Søren Bry skyldes Rands succes på området for det første den store erfaring med PLM, men også at firmaet fokuserer på kundernes forretning frem for at fokusere på implementering af et CAD-system.
- Vi sørger for, at virksomheden kan skabe, opsamle og vedligeholde viden om produkter. De fleste af vores konkurrenter har fokus på at skabe ny viden - i form af konstruktioner og produkter, men glemmer hele vedligeholdelsesdelen, og hvad man skal bruge den opsamlede viden til. Det er der, vores erfaring og viden kommer ind, for de mennesker, vi har i Rand, har været i det her game siden 1996, så vi er gamle i gårde, siger han.

Forventer fordobling
Selv om Rand har været i PLM i mange år, er det ifølge Søren Bry stadig en ung branche, der har meget at lære og byde på.
- Der er tale om rent pionerarbejde. Man har snakket om PLM og PDM (product data management, red.) i Danmark i årevis, men der er reelt ikke mange, der har gjort noget ved det. Så længe vi kan holde sammen på huset her, og alle synes, det er sjovt at være her, så vil vi blive ved med at have et væsentligt forspring over for nogen, der ville prøve noget tilsvarende, siger han.
Søren Bry forventer, at den danske PLM-forretning vil vokse til dobbelt størrelse i dette regnskabsår.
- Vi har i øjeblikket otte konsulenter, hvad der måske ikke lyder af meget, men til gengæld laver de ikke andet end PLM.

Billedtekst:
- Nu ved vi, at vi et eller andet sted er i verdenseliten på det her, og det var vi ikke klar over før, siger Søren Bry, salgschef i Rand Worldwide Danmark, der netop er kåret som IBM's bedste partner inden for product lifecycle management. Foto: Claus Haagensen/Chili




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere