Gang i PLM-markedet

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 25. februar 2005.


Der er talt om PLM i årevis uden, der rigtig er sket noget. Nu melder både analyser og virksomhederne om vækst.

Markedet for Product Lifecycle Management fortsætter ifølge analysehuset IDC sin vækst med stadig flere applikationer og stadig flere kunder. I en analyse fra 2003, der omfatter 36 PLM-leverandører over hele verden, konkluderer IDC, at der blev omsat for 1,3 milliarder dollars på PLM-markedet, hvilket var en vækst i forhold til 2002 på over 13 procent.
De seks markedsledende PLM-firmaer, der hver har en markedsandel på fem procent eller derover, er SAP, UGS, IBM/Dassault Systemes, PTC, Autodesk og Microsoft. Markedsandelene for de seks virksomheder er tilsammen 41,2 procent. Det antyder, at PLM-markedet langt fra er modent, vurderer IDC.
Fremtidsudsigterne for PLM-systemernes anvendelse i Danmark vurderes over en bred kam som yderst fine.
- I Danmark vil vi samarbejde globalt og have styr på alle de informationer, der knytter sig til vores produkter. Derfor kommer vi ikke uden om PLM-systemer. Alle havde forventet et boom fra midt i halvfemserne. Det kom aldrig, men det kommer stille og roligt ind nu, ofte under helt andre navne, som samarbejdsplatforme, siger Povl Holm Nielsen, seniorkonsulent ved Teknologisk Institut.

Sidste år vurderede konsulenthuset CIMdata væksten i PLM-markedet. Omsætningen vil øges til at udgøre mere end 125 milliarder kroner i 2008, vurderer CIMdata, der deler markedet op i to hovedområder:
Udviklingsværktøjer, som for eksempel mekanisk og elektronisk CAD, samt værktøjer til analyser, styrkeberegninger og til softwareudvikling.
Den anden og hurtigst voksende del af markedet udgøres af systemer til styring af data fra udviklingssystemerne, dokumenter og andet digitalt indhold samt styring af arbejdsgange og konfigurering af produkter. Det markedssegment betegnes cPDm (collaborative Product Data management).
CIMdata spår, at cPDm-markedet vil drive væksten og i 2008 udgøre omtrent halvdelen af omsætningen på markedet. Væksten inden for salg af udviklingsværktøjer vil derimod ikke være voldsom.
- Der er god gang i salget af nye PLM-softwarelicenser. Det indikerer, at flere virksomheder tager PLM til sig, samtidig med, at eksisterende PLM-brugere fortsætter med at udvide deres løsninger, siger chefen for CIMdata, Ed Miller.
cPDm-markedet har været domineret af en række af de traditionelle CAD/CAM-leverandører, som IBM/Dassault Systemes, PTC og UGS. Men i dag er SAP også blandt de store spillere. Blandt de seks største leverandører er der i dag tre med rødder i CAD/CAM, og tre, der aldrig har beskæftiget sig med udviklingsværktøjerne.
- Vi ser mere og mere til SAP, der udvikler PLM til sit ERP. Men vi har en lang baggrund i den tekniske verden, og det giver os en fordel, mener Søren Nilsson, country manager i UGS.

Billedtekst:
- Alle havde forventet et boom fra midt i halvfemserne. Det kom aldrig, men det kommer stille og roligt ind nu, siger Povl Holm Nielsen, seniorkonsulent ved Teknologisk Institut.

Billedtekst:
- Investeringerne i PLM viser, at firmaerne anerkender, at PLM er en fundamental teknologi for at forbedre deres bundlinie, mener Ed Miller, CIMdata.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere