Microsoft og Nokia indgår fornuftsægteskab

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 18. februar 2005.


Microsoft og Nokia lagde fortidens stridigheder bag sig og offentliggjorde et tæt samarbejde på 3GSM-messen i Frankrig. Det overraskede mobilverdenen.

Et nyt magtfuldt it-makkerpar har set dagens lys. Nokia, verdens største mobilproducent, og den amerikanske software-kæmpe Microsoft præsenterede tidligere på ugen et nyt partnerskab på årets vigtigste mobilmesse, 3GSM, i Cannes.
Aftalen indeholder to vigtige elementer. For det første vil nye Nokia-telefoner indeholde software, der understøtter Microsoft Exchange Servers ActiveSync protokol. Det betyder, at Nokias avancerede mobiltelefoner i "Series 60" og "Series 80" fremover kan synkronisere e-mail og anden information med Microsofts Exchange Server.
For det andet vil finnerne og amerikanerne samarbejde med online-musikbutikken Loudeye, som mobiloperatører verden over også kan tage til sig og tilbyde kunderne i eget navn. Butikken vil kunne bruges af Nokia-kunderne, fordi Microsoft leverer software til at håndtere Windows Media Audio-formatet med tilhørende kopispærring. Det får den effekt, at ejerne af en Nokia-mobil kan kopiere digital musik over på telefonerne fra deres Windows-pc og omvendt.

Samarbejdet kan markere enden på en bitter strid mellem Nokia og Microsoft om herredømmet på markedet for styresystemer til mobiltelefoner og, i bedste fald, lette integrationen mellem indhold på Nokia-mobilen og Windows-pc'en. Nokia har hidtil sværget til software fra engelske Symbian - hvor finnerne selv er hovedaktionær - mens Microsoft har forsøgt at få mobilproducenter til at satse på selskabets software. Det har Microsoft hidtil ikke haft det store held med, men har dog fået godt fat i markedet for avancerede mobiltelefoner til forretningsfolk, hvor integration til selskabets øvrige it-systemer - ofte baseret på en Windows-platform - spiller en afgørende rolle.
Den slags kunder vil Nokia gerne have fat i, og finnernes satsning på Microsofts ActiveSync-protokol bliver af flere analytikere anset for at være et knæfald for Microsoft. Det skyldes, at Nokia i stedet kunne udnytte sin førende position til at få Microsoft til at bekende sig til de åbne standarder, som mobilbranchen fastlægger i regi af blandt andet organisationen Open Mobile Alliance.
- Det er en del af at være et it-bevidst selskab, at man anerkender de facto-standarder, og ActiveSync er en de facto-standard, siger Mary McDowell, chef for Nokias afdeling for erhvervsløsninger,

Ud over fornuftsægteskabet mellem Nokia og Microsoft var 3GSM-messen præget af et væld af mindre mobil-firmaer, der forsøger at fange de store spilleres interesse med nye produkter.
Blandt dem var danske Inmobia, som var nomineret til messens pris for bedste mobil-underholdning med mobil-sæbeoperaen "Almost Hollywood", hvor fire skuespillere i 90 afsnit kæmper om at blive kendte. Det blev dog ikke til nogen pris i denne omgang, men Flemming Lund, administrerende direktør i Inmobia, er ikke slået ud af den grund.
- Vi blev slået af et wap-radioshow fra Orange, men vi har mødt over 20 mobiloperatører, som er interesserede i vores produkt, så vi klager ikke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere