SSA Global stiller skarpt på midten af markedet

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 11. februar 2005.


Efter indlemmelsen af ERP-leverandøren Baan er SSA Global klar til at sikre sig sin andel af et voksende marked for forretningssystemer til mellemstore produktionsvirksomheder.

Leverandøren af virksomhedssystemer SSA Global vil være med helt fremme, når det gælder om at være dominerende ERP-leverandør til mellemstore produktionsvirksomheder. Selskabet, der blandt andet har opslugt ERP-leverandøren Baan, vil bruge organisk vækst og opkøb som strategi for at nå sine mål.
- Vi gjorde det klart fra starten, da vi besluttede os for en opkøbsstrategi, at vi måtte forstå, hvordan vi ville integrere produkterne, for hvis vi ikke havde en klar produktstrategi, ville vi ikke have en strategi overhovedet. Vi har udviklet et konverteringsprogram internt, så vi kan integrere produkterne helt og fuldt, siger SSA Globals topchef for Europa, Peter Prince.

Midtmarkedet
Opkøbet af Baan betød blandt andet, at udsendelsen af version seks af produktet blev bremset og først udsendt, efter det var blevet integreret og en række nye funktioner tilføjet.
- Vi lyttede til, hvad det var, kunderne gerne ville have, og derefter sørgede vi for at få det integreret i produktet, siger Peter Prince.
SSA Global har først og fremmest fokus på markedet for ERP-systemer til det, de selv betegner som T2-markedet, der er mellemstore produktionsvirksomheder. På den måde ønsker selskabet at styre fri af konkurrencen fra SAP på systemer til de helt store virksomheder (T1-markedet) og fra Microsoft på systemer til de mindre virksomheder (T3-markedet). Peter Prince erkender dog, at Microsoft kan vise sig som en alvorlig konkurrent.
- Vi konkurrerer ikke ofte med T3-kunder inden for ERP. Vi har placeret os centralt i T2-markedet, og jeg kan ikke se, at vi konkurrerer med Microsoft på det område. Men når man kender Microsoft, så ved man, at de er i stand til at konkurrere, hvor de vil. Så vi er nødt til at respektere Microsoft som en vigtig spiller. Vi skal blot sørge for at være ihærdige inden for vores produktramme, og til det er jeg sikker på, at vi er placeret godt, siger han.

Positive takter
SSA Globals opkøb af Baan i 2003 har betydet et underskud på godt fem millioner kroner, men Peter Prince oplyser, at udviklingen er ved at vende.
- Der er tidspunkter, hvor man bliver nødt til at tage nogle tab, men Norden har vist vækst, så vi er optimistiske og forventer, at de nordiske forretninger fortsat vil stige og vil vise sig profitable, siger han.
Peter Prince understreger, at SSA Global er fast besluttede på at udvide sine forretninger på dansk grund.
- Hvis man tager de ekstraordinære udgifter ud, som vi har haft i forbindelse med overtagelsen af Baan, så viser den danske forretning sig at være meget sund, siger Peter Prince.
Ud over tilgangen af nye kunder, som ifølge Peter Prince er den egentlige lakmusprøve på, om opkøbsstrategien virker, skyldes de positive takter for fremtiden også et samarbejde med konsulentfirmaet PricewaterhouseCoopers, der har besluttet at anbefale SSA Globals løsning som ERP-system for produktionsvirksomheder i T2-klassen.

Fortsatte opkøb
SSA Global er ejet af ventureselskaberne Cerberus Capital Management og General Atlantic Partners, og der er indsendt ansøgning til de amerikanske finansmyndigheder med henblik på en kommende børsnotering. Sagsbehandlingen betyder, at SSA Global er inde i det man kalder "en stille periode", hvor selskabet ikke kan komme med væsentlige forudsigelser om fremtidige opkøb eller strategiske satsninger uden at meddele det til finansmyndighederne forinden.
Men Peter Prince oplyser dog, at SSA Global fortsat vil vokse på baggrund af en organisk vækst på godt ti procent og nye opkøb.
- ERP-markedet gennemgår i øjeblikket en konsolidering, hvor de stærke selskaber opkøber de svagere, og det er stadig vores strategi at købe op i fremtiden, siger han.
Peter Prince kan dog ikke oplyse mere præcist inden for hvilke områder eller segmenter, SSA Global kan tænke sig at købe ind næste gang.

Billedtekst:
- ERP-markedet gennemgår i øjeblikket en konsolidering, hvor de stærke selskaber opkøber de svagere, og det er stadig vores strategi at købe op i fremtiden, siger europæisk direktør for SSA Global Peter Prince.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere