Juli 2004

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. december 2004.


Omstridte Keyword Danmark går konkurs. Keyword Danmark er gennem årene blevet kritiseret for selskabets salgsmetoder. Så sent som i 2003 sendte selskabet fupfakturaer ud til kunder i hele Danmark.

En svensk undersøgelse viser, at kvinder får flere fysiske gener af at arbejde ved en pc end mænd. Ud over forskellig fysik skyldes problemet også psykiske faktorer, mener ergonomen, der står bag undersøgelsen.
På to uger sælger Dansk Supermarked mere end 20.000 musikfiler via internetbutikkerne hos Føtex, Bilka og A-Z.

De fyrede danske Oracle-chefer Peter Perregaard og Jan Skelbæk stævner den tidligere arbejdsgiver for et millionbeløb for uretmæssig fyring. De to blev bortvist for regnskabsrod.

Til trods for at softwaregiganten Microsoft appellerer sin dom i EU, betaler selskabet en bøde på 3,7 milliarder kroner, som EU idømte det.

Danske SDC Dandisc køber den svenske konkurrent DCM Digital Communications for at sikre, at der fortsat kan produceres cd'er og dvd'er med indhold i Norden.
Et firma i Texas ejer Iraks adresse på nettet - .iq. Ejeren sidder i fængsel, og alle sider med endelsen .iq er lukket ned. De amerikanske regler for håndtering af internetadresser forhindrer en hurtig overdragelse af de to bogstaver til den nye irakiske regering.

Singapore-virksomheden Flextronics fyrer 80 medarbejdere i datterselskabet Microcell i København. Det sker under en uge efter, at 250 medarbejdere på den nordjyske Flextronics-fabrik modtog fyresedler.

EDS hænger på flere gamle og dårlige kontrakter, der suger pengene ud af selskabet. Sidste år bidrog en enkelt gammel kunde alene med 30 millioner kroner til underskuddet.
Fordelingen af domænenavne med æ, ø og å indledes, og Mærsk taber lodtrækningen om retten til navnet mærsk.dk. Vinderen er en privatperson med samme efternavn, og sagen skal nu afgøres ved klagenævnet.

Der opstår problemer med de chipbaserede dankort, som sendes ud til danskerne i 3,4 millioner eksemplarer. Flere af dankortterminalerne kan ikke tage imod kortet, og på internettet bliver kortet afvist i internationale netbutikker.

TDC opgiver satsningen på billet-webstedet Billetmaskinen et år efter at have købt de andre ejere ud.

Indkøbsportalen Gatetrade sælges til Consolidated Holdings, Ib Kunøes investeringsselskab. De tidligere ejere, som har tabt 300 millioner kroner på Gatetrade, fortsætter som kunder.

Datatilsynet indskærper, at TDC Forlag skal være sikker på, at selskabet ikke hjælper virksomheder med at opdyrke markedsførings-databaser, når man samkører information fra TDC's telefondatabase.

Det brede forsvarsforlig mellem regeringen og oppositionen betyder, at mobile nødnet baseret på Tetra-teknologien tidligst indføres i 2007.
Japanske Sony melder, at det er klar til at vise næste generation af spilkonsollen Playstation frem på spilmessen E3 i 2005. Dermed går milliardkapløbet ind med Microsoft og Nintendo, som også arbejder på nye spilkonsoller.

Microsofts topchef, Steve Ballmer, fremhæver Danmark som et forbillede for Microsoft i resten af verden. Microsoft Business Solutions - tidligere Navision - har godt fat i markedet, og Steve Ballmer er ikke i tvivl: Hele verden skal være lige som Danmark.

Roxy World Trading i Roskilde får stjålet computerudstyr for 11 millioner kroner. To røvere lagde ejeren i håndjern og sparkede ham i hovedet, inden de forsvandt med udstyret, der netop var leveret fra USA.
Norsk-ejede Telenor Connect køber aktiverne i danske Niros Telecommunication, der gik konkurs i juni efter en fejlsatsning på Tetra-teknologien. Telenor har været en af Niros store kunder, og alle aktiviteter føres nu videre i et nyt selskab.

Flere og flere danske virksomheder krænker uforvarende en lang række softwarepatenter, når de køber ny it eller får udviklet nye programmer. Problemet bliver kun værre med det kommende europæiske patentdirektiv, mener IT-Politisk Forening.

Microsoft køber iværksættervirksomheden Lookout, hvis software gør søgning og organisering lettere i mailprogrammet Outlook. Købet er et led i Microsofts overordnede planer om at blive stærkere på søgeområdet.
TDC sælger sin guldkalv, det succesrige serviceselskab Dan Net, til konkurrenten Mach for 1,2 milliarder kroner.

Ementors norske koncernchef, Arne A. Jensen (billedet), skælder ud på selskabets danske afdeling, som han mener, er den direkte årsag til, at hele Ementor-koncernen taber penge.

Manden bag hardware-giganten Dell Computers, mangemilliardæren Michael Dell (tv.) forlader selskabets direktørkontor, som i stedet indtages af 51-årige Kevin Rollins (th.).

Tidligere Tiscali-direktør Lis Lysholm bliver ansat som administrerende direktør for A+Telecom, der er en af de mange nye spillere på det danske telemarked. Selskabets tidligere direktør, Sandeep Sander, helliger sig sit eget konsulentfirma.

Et stigende antal it-folk fanges i fortrolige forretningsaftaler, der helt kan udelukke dem fra arbejdsmarkedet. Ud over de gængse kunde- og konkurrenceklausuler er de såkaldte non-solicitationaftaler begyndt at brede sig sig.

Det fynske forlag Mikro Værkstedet køber den officielle danske talesyntese af Novi og TDC, som ikke kunne skaffe kunder nok til produktet. Det vil Mikro Værkstedet forsøge at ændre ved at sænke prisen på talesyntesen kraftigt.
France Telecom sælger Orange i Danmark til TeliaSonera for knap 4,5 milliarder kroner. Handlen skaber landets tredjestørste mobilselskab.

Efter at have lukket flere meget dyre juridiske sager om konkurrenceforvridende forretningsførelse beslutter Microsoft at udbetale godt 195 milliarder kroner til sine aktionærer.

For første gang i flere år går det tilbage for Microsofts webbrowser Internet Explorer, som taber markedsandele til konkurrenterne.

I direkte konkurrence med rivalen Google lancerer Microsoft en nyhedstjeneste, der samler nyheder fra mere end 4.800 sites på samme måde som tjenesten Google News.
Silkeborg-firmaet Lytjeline Datasystemer køber KL Data med afdelinger i Aalborg og Vejle. Ambitionen for det nye selskab er en omsætning på knap 18 millioner kroner første år.

Craig Barrett, øverste chef for chip-producenten Intel, er stærkt utilfreds med, at virksomheden gentagne gange må udskyde produktlanceringer og tilbagekalde fejlbehæftede produkter. Barret mener, at den er gal med medarbejdernes holdning.

Det schweiziske selskab Esmertec køber den århusianske softwareudvikler OOVM for et uoplyst millionbeløb. Det er anden gang, direktør Lars Bak (billedet) sælger et iværksætterfirma for millioner.

PBS køber en af stifterne af den elektroniske rudekuvert Eboks, DMdata, ud af selskabet og kommer dermed til at eje selskabet sammen med Post Danmark og KMD.

Byretten i Brøndby frikender fire ejere af netværksfirmaet Conscia for at handle illoyalt mod deres tidligere arbejdsgiver, Axcess. De fire brød ud af Axcess, som efterfølgende krævede 400.000 kroner i erstatning, blandt andet fordi der blev taget kontakt til tidligere kunder.
Capella Danmark, der printer og sender fakturaer og kontoudtog ud vil i stigende grad være en it-partner for virksomheder, der outsourcer eller udfaser papir-baserede arbejdsgange. Kim Høgskilde er manden, der skal digitalisere den 32 år gamle virksomhed.

Den amerikanske spilforhandler Electronics Boutique vinder voldsomt fodfæste i Danmark, hvor 19 butikker - de fleste under navnet EB Games - årligt sælger spil og spiludstyr for knap 89 millioner kroner.

Den nye udgave af Suns gratis tekstbehandlingssystem Star Office kommer ikke på dansk på trods af stor succes i det danske skolesystem. Det beklager Suns danske afdeling, der i stedet opfordrer lærere og elever til at downloade den gratis danske græsrodsversion af Open Office.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere