Satiriske Streger & Uduelige Dialoger

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. december 2004.


året på vrangen: Computerworlds bagside har i årets løb lagt ryg til såvel læsernes softwarefrustrationer som it-branchens begivenheder i muntre streger.

Der er opstået en uventet fejl, og programmet lukkes. Med andre ord: Du har spildt tiden, og det er bare trist, du gamle. Hvis det nu er budgettet og årsopgørelsen, du kan starte forfra på, er fejlmeddelelser af denne type det stik modsatte af underholdning. Men sådan er det heldigvis er ikke hver gang. Computerworlds læsere har også i år beriget avisen og hinanden med oplevelser fra dialogboksenes grænseland og det øvrige digitale overdrev af it-baseret nonsens. Tak for dem alle sammen, bliv endelig ved: Bagsiden glæder sig allerede, for det skal såmænd nok også gå galt i 2005.

Al det brugervenligheds-fis
Jubii-stifter Martin Thorborg er løbet tør for tålmodighed med brugerne. Under en opgradering af hans Spamfighter blev en sagesløs læser således udsat for BLA BLA-knappen. Han trykkede på den, og den viste sig at være den rigtige.
Nu vi taler om brugervenlighed lykkedes det en læser at fremmane denne "dialogboks" i sin Microsoft Internet Explorer. Der skete selvfølgelig intet, uanset hvor hårdt han trykkede på tasterne, mens gode, gamle ctrl+alt+del til sidst gjorde jobbet.

Varmt i Viborg
Ikke nok med, at jyderne får alle motorvejene: I Viborg har de tilsyneladende lagt gulvvarme i hele byen. Dermed startede domkirkebyen året varmt på Bagsiden med 55 grader celsius. Mon ikke strukturreformen får sat en stopper den slags kommunalt frådseri?

Så er hullet lukket
Med Servicepack 2 fik Microsoft omsider sat den ultimative stopper for virus og anden netbåren vederstyggelighed. Installerer man servicepakken, blokerer firewall'en ganske enkelt browseren. Radikal løsning, men sikkerhedsniveauet er indiskutabelt i top.

Kom igen, lissom
Banker foretrækker som regel den formelle tone overfor kunderne. Hos Sparekassen Midt Vest har man valgt den afslappede stil. Kig forbi en anden gang, måske på fredag, det styrer du selv, ikk?

Unbelievably sludder
Mens bredbånd bliver bredere, cpu'er hurtigere og skærme fladere, er der stadig et it-produkt, der bare ikke virker: Oversætterprogrammer. Her er en brugsanvisning til en japansk, fjernstyret bil nådesløst oversat til, hm, en art dansk.

ambition: Anders Fogh Rasmussen vil have gjort Danmark til førende vidensamfund og teknologisk højdespringer. Uddannelsessystemet skal forbedres, eleverne skal til at lære noget, de kan bruge, og statsministeren selv er allerede godt i gang med at vise vejen.

Den søde ventetid: Betaling med det nye chipbaserede dankort tager op til 20 sekunder længere end med det gamle dankort. Derfor frygter flere butikker, at det nye kort vil skabe kaos og alt for lange køer i julehandelen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere