Ravenholm genopdager sin egen energi

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 17. december 2004.


Den magtfulde nordiske direktør for Ravenholm Computing Klaus Hansson fik sparket i november. Siden har Danmarks største softwareforhandler brugt kræfterne på at finde ny energi.
NYE TIDER Funktionsansvar og nytænkning er nogle af nøglebegreberne for Leif Carlsen, der første oktober satte sig i spidsen for Ravenholm Computing. Han overtog posten efter Klaus Hansson, der fik sparket efter at have samlet for mange opgaver omkring sig.
- Med en fladere organisationsstruktur og funktionsansvar på tværs af landegrænserne blev det nordiske gruppedirektørjob, som Klaus Hansson bestred i næsten tre år, fjernet for at skabe en mere direkte dialog mellem de enkelte funktionsområder, siger Leif Carlsen.
Han understreger, at selv om der er kommet ny direktør, skal Danmarks største softwareforhandler ikke ind på en helt ny kurs.
- Vi har ikke forandret strategi, men vi har så at sige genopdaget energien hos os selv. Så frem for at gå ud og hente nye kræfter, har vi set på, om de ikke er hos os selv, siger Leif Carlsen.
Han er overbevist om, at hvis ikke Ravenholm havde skiftet spor, havde virksomheden begået en fejl, som mange it-firmaer kender alt for godt. Nemlig at blive ved med at hyre medarbejdere bare for at holde momentum og fortsætte med at udvikle nye forretningsområder - men alt for ofte med faldende indtjening til følge.

På tværs af grænserne
Et af de nye initiativer er, at Ravenholms områdeansvarlige i hvert af de nordiske lande taler mere med hinanden.
- Der var en tendens til, at det blot handlede om at udføre ordrer, og det kommer der ikke noget godt ud af. Med den nye organisation er det meningen, at de funktionsansvarlige på tværs af grænserne skal tale sammen om, hvad der skal ske, og det har også vist sig, at de taler betydeligt bedre sammen, når det foregår på det operationelle plan, fortæller Leif Carlsen.
Initiativet har blandt andet fået Ravenholm i Danmark til at summe af aktivitet og idéudveksling. Hver medarbejder har fået en udvekslingsven, som man hver anden uge tilbringer en halv time sammen med for at forstå arbejdsgange og rutiner på tværs af huset. Øvelsen giver indsigt, men er også grobund for nye ideer, som de enkelte medarbejdere kan dele med de øvrige ansatte på månedlige gå-hjem-møder.
- Vi har allerede fået opbygget et idékatalog på mellem 50 og 60 ideer, som vi skal have kigget på og prioriteret, men det er vigtigt, at når man kommer med et forslag, så følger der også et ansvar med for, hvordan det så skal gennemføres. Og så har øvelsen givet os en fornyet tro på, at vi skal blive ved at fokusere på vores kompetence, som er vores ubetinget største fordel i et meget konkurrencepræget marked, siger Leif Carlsen.

Prøvet på egen krop
Ravenholm har afdelinger i de nordiske lande og i Schweiz og en indkøbsafdeling i USA, men med den nye, mere flade organisation er det meningen, at medarbejderne skal føle sig som arbejdende i ét stort selskab og trække på ressourcer på tværs af landene.
- I det meget konkurrenceprægede marked, vi bevæger os i, er der faktisk kun vores kompetence, som vi kan slå på, og i øjeblikket har vi produkter fra over 200 leverandører på vores hylder, så det er helt afgørende, at vi arbejder sammen på tværs af landene, siger Leif Carlsen.
Han har i sit tidligere job som landechef for Acer selv oplevet, hvilke problemer det kan give, hvis samarbejdet over landegrænserne ikke fungerer optimalt.
- Da jeg blev landechef for Acer, havde min forgænger og hans svenske kollega det
ikke specielt godt sammen. Den sven-
ske landechef, der også var nordisk ansvarlig, mente åbenbart, at det havde noget at gøre med, at man var dansker, så det var nogle frygtelige år, siger Leif Carlsen.
Målet for den nye administrerende direktør er at skabe en flad organisation, hvor det er sjovt for medarbejdere at komme hver dag.
- Vi har opstillet nogle fokusområder, der blandt andet handler om ansvar, team spirit, engagement og ikke mindst humor, for det skal også være sjovt at gå på arbejde, siger Leif Carlsen.
Målet er selvfølgelig at sikre Ravenholm den nødvendige vækst i et marked, hvor det mindre og mindre handler om at lange papkasser med cd'er eller dvd'er over disken, men snarere at hjælpe virksomheder med at holde styr på deres ofte meget store porteføljer af licenser. Et område, som er vokset betydeligt i Ravenholm og nu er det største forretningsområde.

Billedtekst:
- Vi har ikke forandret strategi, men vi har så at sige genopdaget energien hos os selv. Så frem for at gå ud og hente nye kræfter har vi set på, om de ikke er hos os selv, siger administrerende direktør i Ravenholm Computing Leif Carlsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere