Naviscan spinder guld på budgetsystem

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 19. november 2004.


Økonomichefernes hovedbrud med budgettering i XAL og C5 er slut. Danskudviklet budgetteringssystem fra Naviscan skal via en stribe danske forhandlere gøre de to Microsoft-ejede virksomhedsløsninger endnu lettere at arbejde med.

FORHANDLERE Hvad der ikke lykkedes for først Damgaard, siden Navision og senest Microsoft - nemlig at gøre budgettering lettere i virksomhedssystemerne XAL og C5 - er nu realiseret af en lille gruppe af forhenværende økonomichefer og C5-udviklere.
- Jeg har selv siddet og svedet over budgettering i XAL, hvor det var nærmest umuligt at få skabt sammenhæng mellem regneark og data i økonomisystemet. Tit har jeg tænkt over, om det kunne gøres bedre, og jeg har i min tid som økonomichef forsøgt at opbygge komplicerede Excel-programmer, der skulle hjælpe med budgettering. Men så kom der nye regler, og man skulle starte helt forfra, fortæller Lasse Frederiksen.
Han er en af de tre grundlæggere af Naviscan, der har specialiseret sig i budgetteringssystemer til Microsoft-systemerne XAL og C5.
- Efter vores opfattelse findes der i dag ikke noget på markedet, der kan løse den komplicerede sammenhæng mellem budget og realiserede tal og gøre det både nemt og overskueligt at bruge, siger Lasse Frederiksen.
Solutions Finder
Og noget må der være om snakken. Det er lykkedes virksomheden at blive opført som referenceleverandør af budgetteringssoftware til XAL og C5. Og ifølge Lasse Frederiksen var det Microsoft selv, der henvendte sig til det lille firma og foreslog, at systemet kom på Microsofts Solutions Finder.
- Vi var noget overraskede, men stolte, smiler han.
Der er ingen tvivl om, at de tre herrer gerne ser, at Microsoft på et tidspunkt sikrer sig teknologien.
- Det kunne da være sjovt, men vi har nu ikke lavet det her for at blive millionærer. Vi vil bare gerne kunne leve af det, siger Lasse Frederiksen.
Tilkendegivelserne fra markedet har været gode indtil nu, og fortsætter det, behøver de tre herrer ikke gå på smalkost. Selskabet har allerede tegnet forhandleraftaler med en række af de store spillere på markedet som WM-data og EDB Gruppen samt de store C5-servicepartnere, og reaktionerne er ifølge Lasse Frederiksen overvældende.
- Meldingen fra mange forhandlere er, at de sagtens kan sælge mellem 200 og 300 budgetsystemer om året, og allerede i løbet af de første fem måneder omsatte vi for over en million, siger han.
Masser af XAL/C5-erfaring
Forventningerne til det næste hele regnskabsår er en omsætning på ti millioner kroner, og selv om en del af salget i dag foregår direkte fra selskabet i Græsted i Nordsjælland, er det meningen, at al salg skal ske gennem forhandlere.
Budgetteringsløsningerne sælges pr. regnskab, og til C5 koster budgetteringsmodulet cirka 7.000 kroner, mens prisen for XAL er cirka 25.000 kroner.
Lasse Frederiksen oplyser, at der allerede er solgt 60 licenser.
At det er lykkedes for Naviscan at mase sig ind på Microsofts referenceliste skyldes ikke mindst, at Naviscans produkt er udviklet i fuld overensstemmelse med de gældende standarder for moduler til XAL og C5, og så har to af udviklerne, Henrik Petersen og Carsten Koch, selv en fortid som udviklere af C5 og XAL hos Damgaard.

Billedtekst:
- Meldingen fra mange forhandlere er, at de sagtens kan sælge mellem 200 og 300 budgetsystemer om året, og allerede i løbet af de første fem måneder omsatte vi for over en million, siger medstifter af softwarefirmaet Naviscan Lasse Frederiksen.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere