Blærerøvsmesse gav fuld valuta for pengene

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 5. november 2004.


En lang række af udstillerne ved dette års Computerstore Showoff melder om fyldte ordrebøger efter udstillingen, der i udbytte langt overgår traditionelle it-messer.

Markedet for it-messer er vigende og både besøgende og udstillere svigter. Det har blandt andet betydet, at der ikke længere afholdes de store it-messer som NTI og Kontor & Data ligesom den toneangivende amerikanske it-messe Comdex Fall er aflyst. Også de skandinaviske udgaver af både Cebit og Comdex er på tilbagegang, men det er man ligeglad med i århusianske Computerstore, som for fjerde år i træk arrangerede Showoff i Bella Center i København.
Og fra dagens start, den 21. oktober, summede udstillingsarealet af aktivitet og vel at mærke aktivitet, som udstillerne efterfølgende har kunnet notere ind iordrebøgerne.

220 potentielle kundeemner
Canon brugte lejligheden til at udstille deres seneste digitale spejlreflekskamera EOS 20D, og interessen var ifølge butikskonsulent Søren Bech rigtig stor.
- Vi oplevede stor interesse for vores produkter og ikke mindst de digitale kameraer, som har slutkundernes store interesse. Efterfølgende har vi også kunnet mærke en betydelig interesse og har fået konkrete henvendelser fra Computerstore, siger han.
Efter hans opfattelse skyldes den gode modtagelse af messen, at arrangementet er godt afviklet og foregår i passende lokaler, hvor der er plads til udstillerne.
Også hos Xerox har de haft en positiv oplevelse. Xerox var også med på udstillingen sidste år, men da var resultatet ikke så godt som forventet. Alligevel valgte Xerox at stille op. Og i dag er kanaldirektør Bjarke Nyby glad for beslutningen.
- Vi har fået 220 potentielle kundeemner i vores kartotek, og det ville have taget os lang tid at generere det antal, så arrangementet overstiger langt vores forventninger, siger han.

Rette miks
Bjarke Nyby har endnu ikke overblik over, om arrangementet så også økonomisk kommer til at hænge sammen, men det er noget Xerox vil følge op på, når emnerne er ringet igennem. Et arbejde, der ifølge kanaldirektøren først vil være afsluttet en gang til næste år.
Han har ingen forklaring på, hvorfor det kan lykkes for Computerstore at skabe rammerne for en succesfuld messe.
- De må have en kundebase, der er bedre end vores, er hans eneste kommentar.
Endnu har Bjarke Nyby ikke besluttet, om Xerox vil deltage til næste år, men hvis udbyttet bliver som forventet, er han umiddelbart indstillet på at deltage igen.
- Der er tale om et passende miks af pris og antal besøgende. Det er faktisk sådan, at på denne her messe, får vi flere besøg på vores stand end man gør på de større messer, og kunderne kommer med reelle spørgsmål, siger han.

Farvekoder
Markedschef i Fujitisu Siemens Christian Borg Møhl er også begejstret for arrangementet i Bella Center. Han peger blandt andet på, at de besøgende alle er udstyret med en farvekode, der viser, hvilken account manager, de "tilhører".
- Det betyder, at det er meget nemmere for os at aflevere tingene videre til Computerstore, når de har interesserede kunder, der gerne vil have yderligere information, og så er de enkelte account managere også gode til at sørge for, at kunderne får en god dag, siger han.
For Fujitsu Siemens har messen betydet en række nye og ifølge Christian Borg Møhl meget spændende kontakter.
- Vi har fået kontakt til en endda meget stor kunde, og vi er kommet med i et projekt, som vi ikke var med i i forvejen, men som blandt andet kom i stand, fordi kunden kunne se vores teknologi, siger han.
Christian Borg Møhl oplyser endvidere, at en række kunder allerede har underskrevet kontrakterne og en række afventer yderligere behandling.
Computerstore holder hvert år Showoff i Bella Center og i år kom der 1.000 besøgende og over 30 udstillere deltog med stande.

Billedtekst:
Computerstore trak i år 1.000 besøgende til de godt 30 udstillere. Blandt udstillerne er der stor ros til arrangementet, og så giver det gode kundeemner til videre bearbejdelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere