Selvstyre er Acers hemmelighed

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 29. oktober 2004.


Acer soler sig i succes i Danmark, hvor selskabets bærbare pc'er nu er danskernes foretrukne. Hemmeligheden bag succesen er selvstyre, klar forhandlerstrategi og lave omkostninger, mener den danske direktør.

Danskerne har de seneste to år hevet så mange bærbare pc'er fra taiwanske Acer ned fra hylderne hos pc-forhandlerne, at det i dag er landets største leverandør af bærbare foran hardware-giganter som HP, IBM og Dell.
- Vi iværksatte for to år siden en ny strategi, hvor vi udpegede uddannelsesmarkedet, detailsalg og små og mellemstore virksomheder som vores fokusområder, siger Allan Sonne-Schmidt, administrerende direktør for Acer i Danmark.
Den strategi har båret frugt for Acer, som i 2004 runder en halv milliard kroner i omsætning og som forventer at skabe et overskud på mellem 15 og 20 millioner kroner i Danmark. Dermed er Acers danske forretning vokset til det tidobbelte i løbet af to år.
Allan Sonne-Schmidt fremhæver den danske organisations lave omkostningsniveau som en vigtig forklaring på Acers succes.
- Vi er kun 10 medarbejdere. Det betyder, at hver eneste ansat - selv receptionisten - bidrager med en omsætning på 50 millioner kroner. Vi kan nøjes med så smal en organisation, da vi ikke er bange for at overlade en stor del af arbejdet til vores forhandlere og andre samarbejdspartnere, siger han.

Selvstyre vejen til succes
Den smalle danske organisation betyder også, at selskabet undgår overadministration.
- Jeg har tidligere arbejdet for både Apple og Compaq, hvor beslutningsprocessen ofte var langsom, fordi store beslutninger først skulle vendes med den amerikanske ledelse. Det undgår vi herhjemme, hvor hver eneste af medarbejderne har kompetence til at træffe beslutninger, siger Allan Sonne Schmidt.
Han mener, at en stor del af Acers europæiske og danske succes beror på, at topledelsen i Taiwan har indset, at vejen til succes i Europa er at overlade så meget ansvar som muligt til de europæiske partnere.
- Den holdning passer perfekt til dansk mentalitet. Vi har totalt selvstyre og har derfor bygget organisationen op, som vi selv vil. Det betyder, at jeg kan bruge tiden på at styrke organisationen og forhandlernetværket, i stedet for at spilde tiden med at rende til ledermøder, siger Allan Sonne-Schmidt.

Ny forhandlerstrategi gav pote
Netop Acers forhold til forhandlerne er en vigtig brik i forståelsen af Acers succes.
- Vi er meget klare i mælet over for vores forhandlere. Vi giver dem først og fremmest gode priser og dermed mulighed for at tjene penge på et marked, hvor priserne ellers er presset i bund. Derudover ved forhandlerne, at Acer aldrig tager konkurrencen op med dem og begynder på direkte salg til kunderne, siger Allan Sonne-Schmidt.
Midt-Data er en af Acers danske forhandlere, og her bekræfter administrerende direktør Allan Carøe Sørensen, at kunderne køber rigtig mange bærbare med Acer-logo. Salget er steget med omkring 40 procent det seneste år. Han mener dog ikke, at det er lettere at tjene penge på Acer-bærbare end på modeller fra konkurrenterne.
- Vi tjener ikke mere, når vi sælger en Acer end et produkt fra konkurrenterne, men Acer er i mange tilfælde ganske enkelt billigere end konkurrenterne, når man sammenligner maskinernes specifikationer, siger Allan Carøe Sørensen.

Billedtekst:
Topledelsen i Taiwan har indset, at vejen til succes i Europa er at overlade så meget ansvar som muligt til de europæiske partnere, siger Allan Sonne-Schmidt, administrerende direktør for Acer i Danmark. Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere