BEA's nye chefteknolog samler forretning og teknik

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 29. oktober 2004.


Med en teknisk baggrund som en af arkitekterne bag transaktionsovervågningsværktøjet Tuxedo samt en god forståelse for kundernes forretningsmæssige behov, kan Mark Carges ses som symbol på det nye BEA.
it-arkitektur
Mark Carges står smilende og tager imod de journalister og analytikere, der er mødt frem på den engelske kok Gordon Ramsays trend-cafe Boxwood i London over for Hyde Park.
BEA ønsker at præsentere deres nye Chief Technology Officer (CTO) for it-analytikere og den europæiske it-presse - og formentlig også lægge en dæmper på uroen og rygterne, der er opstået som følge af, at en række topfolk har sagt farvel til BEA i år.

Organisationsændringer
Senest er det Adam Bosworth, Vice President for Advanced Development og Mark Carges' forgænger i CTO-rollen, Scott Dietzen, der forlod selskabet i henholdsvis juli og august.
Mark Carges er ikke overraskende mere interesseret i at tale om fremadrettede BEA-ting end om fortidens folk, der har forladt BEA. Han får dog sagt:
- Jeg kan ikke svare på, hvorfor hver enkelt person har forladt BEA, men eksempelvis gik Adam Bosworth til Google lige inden, de blev børsnoteret, så økonomi har måske været årsag til hans skifte. Andre har måske gjort det på grund af organisationsændringer.

Forretningsforståelse sikrer teknologiudnyttelse
Med organisationsændringer henviser Mark Carges til de ændringer, der blev gennemført i løbet af sommeren. Ændringer, der skal bringe salgs-, teknologi- og konsulentafdelingerne tættere sammen.
BEA's position som nummer et i markedet, som en nylig J2EE-markedsundersøgelse foretaget af The Middleware Company viste, skal blandt andet fastholdes ved, at det teknologi-orienterede BEA bliver bedre til at tale forretning med kunderne.
- De sidste to år er der sket ændringer hos kunderne. De tekniske afdelinger bliver knyttet tættere sammen med forretningsorganisationen, så vi skal tilsvarende blive bedre til at forstå vores kunders forretning, siger Mark Carges, der selv har brugt et par år til at sætte sig ind i kundernes forretningsmæssige behov, senest som Executive Vice President of Strategic Global Accounts.
- Vi sørgede, at nøglekunderne fik forretningskonsulenter og de tekniske arkitekter med på projekterne, siger Mark Carges.
Det sikrede, at forretningens behov blev opfyldt med BEA's teknologi. Ifølge Mark Carges vil den tilgang til kunder fortsætte.
- Vi skal forstå, hvad kunderne behøver for at kunne drive deres forretning, siger Mark Carges, der dog understreger, at BEA ikke skal til at lave management consulting; det gør BEA's partnere som eksempelvis Accenture.

IBM er eneste konkurrent
- Vi er blevet bedre til at tale om løsninger frem for at tale om produkter. Det er vigtigt for at komme i betragtning hos kunderne, siger Mark Carges, der dog i løbet af interviewet ikke kan undgå at tale begejstret om BEA's Weblogic Platform 8.1. Der er ingen tvivl om, at der også er en engageret tekniker bag den veltalende forretningsmand Mark Carges.
Kombinationen af teknik og forretning er, ifølge Mark Carges, medvirkende til, at BEA bliver taget i betragtning.
- Status for markedet i dag er, at der er BEA og IBM. Sammen med vores partnere konkurrerer vi mod IBM Global Services, mener Mark Carges, der ikke mener, at Oracle, Jboss og for den sags skyld en konkurrerende arkitektur som .Net er konkurrenter.
- Hvis vi taler om markedsandele på mere end 30 procent, er der BEA og IBM. IBM er vores vigtigste konkurrent, siger Mark Carges og uddyber:
- BEA er rettet mod enterprise mission-critical applikationer. JBoss er en lille konkurrent, der ikke kan betragtes som en enterprise applikationsserver. Markedet foretrækker en integreret platform, som BEA tilbyder, ikke kun en applikationsserver.
Mark Carges fremhæver, at BEA er andet end BEA Weblogic applikationsserver. BEA Weblogic Platform 8.1 består af et udviklingsmiljø, en applikationsserver, en portal og et integrationsframework.
Med hensyn til .Net, mener Mark Carges, at det ikke er så skalerbart og heller ikke i stand til at håndtere den samme type store enterprise-applikationer, som J2EE er i stand til.

BEA og open source
Selvom Mark Carges ikke anser JBoss som en konkurrent, har open source-applikationsserveren JBoss en markedsandel, der indbringer dem en tredjeplads, ifølge The Middleware Companys' undersøgelse. BEA ser ikke open source-bevægelsen som en fjende, men har tværtimod bidraget med forskellige teknologier til open source-bevægelsen.
Eksempelvis har BEA gjort Beehive til open source. Beehive skal gøre det nemmere at bygge J2EE-applikationer ved at bygge en simpel objektmodel på J2EE og Struts.
- Beehive er et meget strategisk projekt for BEA. Vi er meget fokuseret på åbne standarder, så det gælder om at få Beehive ud og få skabt et community, siger Mark Carges.

BEA's fremtid
Et andet strategisk produkt for BEA er Quicksilver, som forventes at blive lanceret i løbet af 2005. Quicksilver er en Enterprise Service Bus, der blandt andet skal gøre det nemmere for administratorer at konfigurere webservices, så virksomhederne kan håndtere og styre en webservice-infrastruktur. I dag er der risiko for, at webservices anvendes på kryds og tværs af applikationer uden noget overblik.
- Virksomhederne skal undgå at få en spaghetti-webservicesinfrastruktur. Quicksilver er måden at få overblik og kontrol over webservice-infrastrukturen, siger Mark Carges.
Et godt forhold til open source-bevægelsen, større fokus på kundernes forretningsbehov og en række nye produkter i støbeformen giver Mark Carges tillid nok til - uden at blinke - at besvare spørgsmålet om, hvor BEA er i markedet om to-tre år med et:
- Nummer et.

billedetekst: BEA har udnævnt Mark Carges til CTO. Han var tidligere Executive
Vice President of Strategic Global Accounts og har været ni år hos BEA.

bokse:
Mark Carges, Chief Technology Officer, BEA

Mark Carges designede og udviklede Tuxedo, da han var ansat hos AT&T Bell Laboratories, Unix System Laboratories and Novell.
Han har skrevet bogen "The Tuxedo System, Software for Constructing and Managing Distributed Business Applications".
Han har været ni år hos BEA, hvor han blandt andet har haft ansvaret for BEA Weblogic Workshop, BEA Weblogic Integration, BEA Weblogic Portal og BEA Liquid Data for Weblogic.
Før sin nuværende rolle som CTO, var han Executive Vice President of Strategic Global Accounts.

BEA Weblogic Platform 8.1
Weblogic Platform 8.1 består af en række af BEA's produkter, integreret til en sammenhængende platform.

BEA Weblogic: Applikationsserver.
BEA Weblogic Workshop: Udviklingsmiljø.
BEA Weblogic Porta: Portalinfrastruktur.
BEA Weblogic Integration: Integrationsframework der tilbyder Business
Process Management og
integration til backend-systemer.
BEA Weblogic JRockit: En optimeret Java Virtual Machine.

BEA
BEA blev grundlagt i 1995 og havde i 2003 en omsætning på mere end en milliard dollars.
BEA's hovedkvarter ligger i San Jose, Californien, USA og er derudover repræsenteret i 34 lande med 71 kontorer.
BEA er i dag mest kendt for deres applikationsserver BEA Weblogic Server. Ifølge analytikere er det den mest udbredte applikationsserver i verden - mere udbredt end eksempelvis IBM's WebSphere Application Server, open source-produktet Jboss og Oracles' Application Server.
BEA Tuxedo anvendes af firmaer med transaktionsintensive systemer som eksempelvis FedEx, Visa og United Airlines.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere