Mig og Metallica

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 24. september 2004.


IT Practices Torben Falholt sammenligner heavyrock-bandet Metallica med Novozymes.

Metallica kombinerer kreativitet, professionalisme og markedsforståelse til et enestående produkt. Prøv at sætte en Metallica-skive på efter at have hørt vores allesammens DAD, og du vil se, hvilke højder Metallica når. For mig er de sammen med for eksempel Novozymes rollemodeller for, hvordan man skaber succes, siger direktør i systemintegrationsvirksomheden IT Practice, der kom ind på andenpladsen ved Top 100-kåringen i sin kategori.
Men Torben Falholt har mere end den tunge tråd til fælles med Metallica-drengene, hvis trommeslager Lars Ulrich for nylig solgte hele sin samling af Asger Jorn-billeder.
- Jorn er forrygende, Jørgen Nash er interessant. Og Jens Jørgen Thorsen var en bemærkelsesværdig kulturperson, som på en uhøjtidelig måde forstod at gøre kunst folkelig.
Ellers befinder pickup'en sig som regel i rillen på den gamle, danske rockmusik. Faktisk var det en periode fast fredagsritual i IT Practise, at virksomheden samledes for at hylde weekendens komme og høre CV Jørgensen synge "Computer Charlie" og "Datadisciplin".
Torben Falholt udpeger bogen "Gong Ho" af Ken Blanchard, som sin yndlingsbog.
- Det er en enkel beskrivelse af, hvad der får mennesker til at fungere i teams. Den kan bruges på arbejde, hjemme og på sportspladsen.
Lige nu studerer han singalesisk kultur, da IT Practice har åbnet et udviklingshus på Sri Lanka.
Men karry er ikke hans gastronomiske højdepunkt.
- Fra min tid i Austin, Texas, hvor jeg arbejdede for IBM, har jeg en stor svaghed for amerikansk barbeque og prime rib.

Toptekst. Profitabel tråd
Ved en auktion hos Christie's i New York i 2002 gik Asger Jorns billede "In the beginning was the image" for 17,2 mio. kr. - syv mio. over vurderingen. Det er det højeste beløb, en dansk malers billede er solgt til. Det hidtil dyreste var Krøyers "Marie i haven", som blev solgt i London i 2000. Sælgeren var Metallica-trommeslageren Lars Ulrich. Han solgte også fire andre malerier fra sin samling og gik hjem med næsten 100 mio. kr. Skulle knægten trods alt ikke se at få det trommesæt? Kilde: Danske-nyheder.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere