Partnerne sikrer vækst

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 24. september 2004.


Det er først og fremmest Microsoft Business Solutions' 350 ihærdige partneres indsats, der sikrer Microsoft pladsen som bedste ERP-firma i Danmark. Men tilliden til produkternes fremtid spiller også ind.

I et marked der er præget af manglende indtjeningsevne skiller Microsoft Business Solutions sig kraftigt ud. Årets resultat blev på 415 millioner kroner, hvilket er firs gange mere end SAP, der med godt fem millioner kroner i nettoresultat var den næstbedste ERP-leverandør på det danske marked.
I dag er Microsoft Business Solutions (MBS) i Danmark et rent udviklingsselskab, mens alle salgsaktiviteter er flyttet over i Microsoft Danmark.
Den tidligere MBS-chef Søren Fink-Jensen, som er ansvarlig for alt salg i Danmark, er ikke i tvivl om baggrunden for det flotte resultat for Microsoft.
- Det skyldes udelukkende vores partneres kæmpestore indsats. Vi har 350 partnere, der kan levere brancheløsninger inden for stort set alle brancher, siger han.
Søren Fink-Jensen peger desuden på, at Microsofts ERP-kunder også har fuld tillid til, at produkterne vil fortsætte.
- Der er to grunde til det positive resultat. Vi har været gode til at sikre, at vores kunder køber opgraderingsabonnementerne på deres løsninger, og så har vi lanceret Microsoft CRM (kundehåndteringssystem, red.), og det er noget, der er kommet oveni, siger han.
Nye produkter på vej
Søren Fink-Jensen vil dog ikke sige, hvor meget det nye produkt har bidraget med på bundlinien, men han vil gerne sige, at omsætningen på opgraderingsaftaler er steget med tolv procent i 2003.
- Vi har haft en del usikkerhed om vores produktlinie, men nu er der meldt klart ud, og det, synes jeg, er godt, og jeg tror også, at det er blevet godt modtaget blandt kunderne, og det tyder stigningen i omsætning også på, siger han.
MBS blev etableret, da Microsoft købte Navision i 2002 for ca. 11 milliarder kroner og udvikler i Danmark ERP-systemerne Axapta, Navision og C5. Alt salg foregår gennem partnere, og den brede repræsentation på det danske marked får heller ikke Søren Fink-Jensen til at forestille sig, at det er inden for salg af ERP-systemer, at Microsoft vil få den største vækst i Danmark.
- Vi har partnere, der har leveret løsninger i otte til ti år og dækker alle brancher, så det er ikke her, vi forventer den største vækst, derimod har vi store forventninger til nye platforme for business intelligence og andre områder, siger han.
Færre fejl
Søren Fink Jensen vil dog ikke sætte præcise tal på forventet salg, men oplyser, at Microsoft forventer at lancere et nyt planlægningsværktøj ud fra et såkaldt demand-koncept, hvor man har adgang til platformen efter behov samt en udvidelse af kundestyringssystemerne (CRM).
Selv om Microsoft i Danmark gør det rigtig godt, er der stadig plads til forbedringer, og Søren Fink-Jensen peger især på fejl, som et område, der skal gøres noget ved.
- Vores produktkvalitet og vores support på de kvalitetsmæssige sjusk, der nogle gange er i komplekse produkter som ERP-produkter, kan blive bedre, og er et af de områder, hvor jeg efterlyser forbedringer, og det tror jeg også, at vores partnere gør, siger han.
I forbindelse med overførslen af salgsaktiviteterne til Microsoft Danmark overførte det amerikanske moderselskab 450 millioner kroner til det danske selskab.

Billedtekst:: - Vi har haft en del usikkerhed om vores produktlinie, men nu er der meldt klart ud, og det, synes jeg, er godt, og jeg tror også, at det er blevet godt modtaget blandt kunderne, og det tyder stigningen i omsætning også på, siger Søren Fink-Jensen. Foto: Torben Klint

Billedtekst: - Vores førsteplads skyldes udelukkende vores partneres kæmpestore indsats, siger administrerende direktør i Microsoft Business Solutions, Søren Fink-Jensen. Foto: Torben Klint

Toptekst: Thank you, danke, merci, tak
Microsoft Business Solutions takker sine 350 partnere for årets flotte resultat, men en kapitaltilførsel fra Microsoft i USA på 450 millioner kroner har også hjulpet godt.

Toptekst: Hollandsk udfordrer til MBS i Danmark
Det hollandske ERP-selskab Exact har nu meldt sin ankomst på det danske marked. Den børsnoterede virksomhed, som har over 180.000 kunder i 120 lande, går efter mellemstore virksomheder med afdelinger i flere lande.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere