Virksomheder vil af med spild

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 27. august 2004.


Den engelske leverandør af it-systemer, der kan fjerne overflødige arbejdsgange og processer, har indgået forhandleraftale med den danske afdeling af WM-data.

Der er lagt op til øget konkurrence på markedet for systemer til fjernelse af spild i virksomhedernes produktionssystemer og administrative arbejdsgange.
Den danske afdeling af WM-data har indgået forhandleraftale med den engelske it-leverandør eBecs om forhandling af såkaldte Lean Manufacturing-systemer.
Lean Manufacturing er baseret på et princip om at fjerne alt spild i organisationen inden for lager, produktionsprocesser og administrative arbejdsgange og er oprindeligt udsprunget af ideer fra den japanske bilfabrik Toyota.
Kim Wolters fra WM-data vil ikke sætte tal på, hvor stor en forretning virksomheden forventer at få ud af den nye aftale, men oplyser, at der allerede er betydelig interesse.
- Der er stor fokus på dette område blandt de danske industrivirksomheder, hvilket understreges af tal fra Dansk Industri, der viser, at 60 procent af de aktiviteter, som gennemføres i en hvilken som helst virksomhed, ikke skaber værdi for kunderne, siger han.
Kim Wolters oplyser, at der endnu ikke er indgået en konkret aftale, men at WM-data forventer at have indgået den første aftale inden årets udgang.
Ser frem til øget konkurrence
I forvejen er Columbus-IT forhandler af eBecs' systemer, der var en vigtig brik, da Microsoft tidligere på året indgik aftale med Esselte om levering af
Axapta til 3.000 brugere verden over og valgte Aston og Columbus som underleverandører. Kim Wolters fra WM-data oplyser da også, at det var via Microsoft i Vedbæk, at WM-data blev opmærksom på
eBecs, og han ser frem til øget konkurrence på området.
- Det er sundt, at der er to, der kæmper om det her. Det betyder, at vi holder os oppe på tæerne, og at der kommer mere fokus på området, siger han.
Columbus IT Partner frygter heller ikke den øgede konkurrence ved to forhandlere af samme produkter.
- Vi er stadig preferred strategic partner (foretrukken strategisk partner, red.) for eBecs, hvilket betyder, at nogle af de ydelser, som WM-data har brug for, skal de have hos os, siger administrerende direktør Steen Hagengaard.

Billedtekst:
Lean Manufacturing-systemer er baseret på et princip om at fjerne alt spild i organisationen blandt andet inden for lager.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere