Cand.it-studerende: Skab din egen profil

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 27. august 2004.


På IT-Universitetet skal du bruge din baggrund, når du sammensætter studiet. Erhvervserfaring er vigtig, og de studerendes gennemsnitsalder er lidt højere end på de andre universiteter.

Karina Kold er 32 år og læser Design, Kommunikation og Medier på IT-Universitetet, ITU. Eller rettere: Hun har netop afleveret og forsvaret sit speciale, så nu kan hun kalde sig cand.it, og er klar til et arbejdsliv som it-ansat. Ikke nødvendigvis i en it-virksomhed, men i en hvilken som helst offentlig eller privat virksomhed med et behov for at kommunikere digitalt - og hvilken virksomhed har ikke det?
- Ønskejobbet findes, og det er til at få, siger Karina Kold.
Efter sin eksamen fra handelsgymnasiet fra Herning, tog hun sin Bachelor i virksomhedsstudier på RUC, Roskilde Universitetscenter, i 2000. Adgangskravet for at læse på ITU er mindst en Bachelor eller tilsvarende fra et tidligere studie. På RUC så hun et opslag fra IT-højskolen, som ITU hed indtil sidste år, hvor det ved lov blev opløftet til selvstændigt universitet.
Hun har hele tiden vidst, at hun ville læse kommunikation, og da hendes studenterjob dengang var på et lille webbureau, hvor hun var ansvarlig for udviklingen af hjemmesider og var projektkoordinator, var det naturligt for hende at få den teoretiske baggrund for kommunikation via nettet sat på plads. Derfor valgte hun blive kandidat fra ITU.

Storytelling via nettet
- På ITU kan du sammensætte din egen profil. Du kan satse på det tekniske eller det formidlingsmæssige, men du kan også kombinere det tværfagligt, som du har lyst. Det er en stor styrke ved studiet, siger hun.
Hun har netop afleveret det speciale, hun har skrevet sammen med en specialemakker, der kommer fra teatervidenskab. Karina Kolds baggrund er virksomhedsstudier, og da ITU forventer, at de studerende bruger deres forskellige baggrunde, fandt de to på at lade specialet være en plan for, hvordan et teater kan markedsføre sig med storytelling via nettet.
- Det er en lidt sjov case, for vi kontaktede det lille provinsteater, Odin Teateret i Holstebro, som gør meget ud af, at de netop ikke er kommercielle. Jeg tror nu alligevel, at de vil bruge det arbejde, vi har lavet. Blandt andet har vi designet en hjemmeside til dem, der markedsfører dem i overensstemmelse med deres egne værdier, fortæller Karina Kold.

Et liv ved siden af
Da ITU kun udklækker kandidater og mastere er gennemsnitsalderen for de ITU-studerende relativ høj sammenlignet med de øvrige universiteter. De studerende er omkring 28 år, når de starter og cirka 30 år, når de er færdiguddannede kandidater.
- Jeg har gennemført studiet på næsten normeret tid. Det ser vores rektor også helst. Men de der 45 timers studietid om ugen, han taler om, er ikke realistisk, hvis du samtidig vil være et menneske og have et erhvervsrelevant studiejob ved siden af, siger Karina Kold.
Selv har hun studiejob hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Her arbejder hun med styrelsens kommunikationskampagner, intranet og internet og Content Management-system. Sådan et job vil hun gerne have, når hun i efteråret for alvor går i gang med at søge job.
- Eller måske i Henriette Kjærs nye ministerium for familie og forbrug. Det lyder spændende.

Billedtekst:
- Alle har efterhånden erkendt, at det er svært at få job uden uddannelse og erfaring. Derfor er relevante studiejobs så vigtige, siger Karina Kold, snart nybagt cand.it'er fra IT-Universitetet.

Boks:
Hvad kan en cand.it fra ITU's DKM-linie?
Karina Kolds studieretning, Design, Kommunikation og Medier, består af: Medie og Kommunikation, Interaktionsdesign samt Konstruktionsfag.
Hun kan sidde som ansvarlig for formidlingsprodukter, fra idefase til den afsluttende fase. Hun kan arbejde med intranet og internet, hun kan lave brugervenlighedstest på hjemmesider, målgruppeanalyser på produkter og hjemmesider, kommunikationsstrategier og konceptudvikle.

IT-højskolen er død - IT-Universitetet lever
IT-højskolen på Glentevej i Københavns slidte nordvestkvarter døde sidste år, men ånden lever videre på IT-Universitetet i Ørestaden i København. Her kan folk med en universitetsbasisuddannelse læse it-relaterede fag, hvad enten det er de tunge tekniske eller de mere bløde kommunikations- og designfag.
Der er følgende kandidatuddannelser: E-business, Multimedieteknologi, Tværfaglig IT-udvikling, Design, kommunikation og medier, Softwareudvikling, Internet- og softwareteknologi samt Multimedieteknologi. Masteruddannelser kan tages i de fire sidstnævnte.

Mulige job for en cand.it af DKM-retningen
Webmaster/koordinator
Kommunikationsmedarbejder
Projektleder i en webafdeling.

Links
www.itu.dk - IT-Universitetet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere