It-projektleder: En veluddannet romer

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 27. august 2004.


Når man uddanner sig, lærer man at lære. Det er det, man har mest brug for at kunne, mener PA-konsulent Stefano Vincenti, som ikke kunne tænke sig at bo andre steder end i København.

Stefano Vincenti, 34 år, konsulent i PA Consulting Group, arbejder med systemudvikling og som it-projektleder. Han er klar til at hoppe ud i de fleste udfordringer, for han har både flere års erfaring og flere gode uddannelser fra Italien, USA og Danmark med sig.
Karrieren startede på et universitet i Rom med et cand. oecon-studium i 1993. Et år på universitetet i Wyoming, USA, gik med studier i virksomhedsøkonomi. Det var ikke terperi det hele, for her traf Stefano sin danske kone. Det er nu ikke kun derfor, han varmt anbefaler de amerikanske universiteter.
- Universitetsmiljøet i USA er fantastisk. Det er meget professionelt og uhyggelig godt organiseret, siger Stefano Vincenti, der efter otte år i Danmark taler sproget flydende.
Samtidig fik han opbygget et stærkt internationalt netværk.
I Danmark læste han, som en af de yngste på holdet, MBA-overbygningen på Copenhagen Business School (Handelshøjskolen), og han holder sig hele tiden opdateret i it-verdenen, som interesserer ham mere end blot professionelt.
- MBA'en skulle dels være mit springbræt til en videre karriere og opbygning af et netværk i Danmark, dels havde jeg brug for noget kompetenceopbygning inden for generel ledelse. To af mine medstuderende fortalte om PA. Det lød så godt, at jeg måtte arbejde der, siger han

Gik ned med ToyCity.com
Stefano Vicenti har tidligere været hos NNIT, hvor han blev ansat som Business Intelligence Manager efter en kort karriere som afdelingsleder i dotcom-branchen. ToyCity.com levede et år og gik ned som en af de allerførste dotcom-firmaer.
- Men der var gang i den første e-business-bølge, så der var brug for folk med vores kompetencer. Hele min afdeling fik job hos NNIT med det samme. Med min finansielle baggrund kunne jeg godt se, at det var en teknologiboble, vi befandt os i. Det var en eventyrverden, og jeg er heller ikke blevet rig på mine aktieoptioner, griner Stefano Vincenti.
Hos PA lægger han vægt på at få it-projekterne til at fungere i dagligdagen hos kunderne. Det kan man kun, når man holder fokus på de mennesker, der deltager i projekterne.
- I it-projekter er jeg bindeleddet. Og det hjælper, at jeg kan forstå, hvilke problemer programmørerne kan sidde med. Det giver respekt, siger Stefano Vincenti.

Billedtekst:
Stefano Vincenti, konsulent og it-projektleder hos PA Consulting Group, holder af sit job, fordi han udvikler sig og bliver ved med at lære nye ting.
- Det er det, uddannelse gør for dig: Du lærer at lære, siger han.

Boks:
Her kan projektlederen udvikle sig Stefano Vincenti vil arbejde på sin T-shape som konsulent, siger han, hvor den lodrette bjælke i T'et fortæller om dybden af ens kompetencer og den vandrette fortæller om ens generalistiske niveau. Kurser i projektledelse og ledelse står øverst på listen over videreuddannelse, men han vil også tage specialistkurser i digital forvaltning og den farmaceutiske industri.

Boks:
Det tjener en it-projektleder
It-projektlederne er dem, der tjener mest, næst efter it-chefen. Computerworld har interviewet 52 projektledere om deres lønforhold, og selv om de samlet set kun er steget 3,25 procent i løn i forhold til sidste år, altså mindre end den samlede it-lønudvikling, ligger de altså stadig helt i top.
Næsten alle har mere end ti års erfaring med it, og i vores undersøgelse er de fleste, på nær ni personer, ansat i private virksomheder. De privatansatte tjener 12.000 mere om måneden end deres offentligt ansatte kolleger, der til gengæld har oplevet en marginal større lønstigning.
Næsten halvdelen af de spurgte har en lang videregående uddannelse og meget få har skiftet job. Så godt som alle er trygge i ansættelsen og ingen - på nær en - er aktiv på jobsøgningsmarkedet. Alder kender ingen grænser for it-projektlederne, der dog som regel er ældre end 34 år.
Også for denne gruppe gælder det, at kvinderne og Jylland er lavere lønnet end mændene og hovedstadsområdet: 5.000 kroner mindre til kvinderne og 6.000 kroner mindre til jyderne.
Gennemsnitsløn: 43.192 kr.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere