Første kig: Microsoft a la TV-Shop

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 6. februar 2004.


Microsoft Works har altid været en lillebror til den store Officepakke, men nu er Works Suite forvandlet til Microsoft svar på TV-Shop. Det er både godt og skidt.

Et af de mest lærerige programmer for alle med en lille sælger i maven er TV-Shop. Her bliver der nemlig solgt, så sælgerblodet driver. "Ikke alene får du, men du får også ... og minsandten også .... Og alt sammen for kun ..." (indsæt selv produkter og beløb). Alt i alt er det en øvelse i at fremmane illusionen om virkelig at få noget for pengene.
Man skulle tro, at nogen hos Microsoft har ligget vågen med TV-Shop kørende i baggrunden, for Microsoft Works Suite 2004 er et TV-Shop produkt på godt og ondt.
I begyndelsen var Works en lille kontorpakke for dummies - simpel, billig og let at bruge. Og Microsoft sørgede med stor omhu for, at Works aldrig blev et alternativ til den høj-profitable "rigtige" officepakke. Det skete enten via amputation af funktioner eller specielle filformater.
I dag er Works 7.0 stadigvæk en lille nem løsning til omkring 400 kroner i dansk udgave. Microsoft Works Suite 2004 kommer op på omkring 1.000 kroner og indeholder: Works 7.0, Word 2002 til erstatning af Works indbyggede tekstbehandling, Photo Standard billedbehandling, leksikonet Encarta 2004, samt navigationsprogrammet Autorute 2004.
Det virker jo som et glimrende tilbud, og Works Suite 2004 sampakkes da også på livet løs med nye pc'er.

God handel eller ej
Men om det er et godt tilbud, afhænger lidt af, hvem man er. Det er en billig måde at få Word på. Og har man brug for de andre applikationer, kan det være en god ide at kigge på pakken, for Autorute er udmærket og Encarta er et multimedie-leksikon på godt og gammeldags ondt.
Men ærlig talt bærer det hele mest præg af TV-Shop-markedsføring. Siden de fleste af produkterne ikke er specielt relaterede, er integrationen den tyndest mulige. Eller rettere - der er ingen, ud over et fælles startprogram.
Men det, som springer i øjnene, er Word-versionen, som er versionen før dagens Word 2003. Ikke fordi, der er noget decideret galt med programmet, men fordi der er så stor forskel på programmet og resten af Works-pakken. Det svarer lidt til at inkludere en jetmotor i et Lego Duplo byggesæt. Og på et eller andet plan, siger det noget om Microsofts kontorpakke. Word er i dag en applikation, der kan bruges til mange ting ud over tekstbehandling. Microsoft siger selv, at det er kommunikationsdelen af Works suite 2004, men Word kan også bruge til redigering af websider, som regneark, til billedbehandling, som programmeringsplatform med videre.
Reelt er der ikke sket noget nyt inden for tekstbehandling siden WordPerfect 4.3 . Word er bare blevet mere besværlig at bruge, og er slet ikke til nybegyndere. Derfor er Works Suite 2004 en dårlig ide til de, der lige skal have let tekstbehandling. Her er Works 7.0 et bedre køb. Men har man brug for et billigt Word, og kan man bruge Encarta og Autorute til noget, er det en glimrende pakke.

Boks:
Micosoft Works Suite 2004
Pris: Set til omkring 1.000 kroner inklusiv moms.
Flere oplysninger:
www.microsoft.dk
Karakter: Tre ud af fem stjerner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere