Ingen penge i certifikater

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 9. januar 2004.


Uddannelse koster penge. Til gengæld er selve testen, der udløser certificeringen, relativt billig.

MARKED
Markedet for certificeringer er delt i to: Selve testen, der udløser certifikatet, og så uddannelsen. Certificeringen i sig selv er ikke dyr, typisk cirka 1.500 kroner pr. test og typisk mellem fire og syv test. Så det er ikke der, den store forretning ligger. Den ligger i de uddannelser, som mange tager, inden de er i stand til at bestå testen.
Normalt udarbejder virksomheder som IBM, Microsoft, Oracle og Cisco undervisningsmateriale selv. Det materiale betaler kursusvirksomhederne for at benytte, men de er ofte også velkommen til at udvikle deres eget undervisningsmateriale.
De fleste virksomheder satser på partnerskaber med kursusudbydere, for eksempel har Microsoft otte kursuspartnere i Danmark.
På kroner og øre er certificeringer altså ikke særlig lukrative for leverandørvirksomhederne, vurderer Brian Eberhardt fra SuperUsers. For det er dyrt at udvikle undervisningsmateriale, så der skal volumen til, hvis man også skal tjene penge på det.
- Det er nok en god forretning for Microsoft, fordi de er så store, men ikke for de mindre virksomheder. Til gengæld har de alle sammen interesse i at udvikle certificeringer. På den måde sikrer de, at kunderne går over på de nye teknologier. Går man på kursus, køber man sikkert også systemet. Og kunden bliver mere glad for et system, han kender godt. Når de store systemleverandører introducerer noget nyt, følger der typisk også et antal gratis kurser med, fortæller Brian Eberhardt.
IBM har til forskel fra de andre store leverandører valgt at stå for undervisningen selv. Der er dog en række partnere tilknyttet, som også må undervise i IBM-produkterne. IBM stiller krav til deres business partnere om, at de skal have et vist antal personer certificeret på forskellige niveauer.
- Udannelsesmarkedet har ikke haft det godt de senere år, men vi tror ikke, at vi har haft det så skidt, som så mange andre. Vi er her stadig, siger Steen Monefeldt, chef for IT Education Services hos IBM.
Han kan se, at virksomhederne ikke har sparet så meget på uddannelse i forbindelse med nyanskaffelser, mens mere generel opdatering efterhånden tegner sig for et betydeligt efterslæb.

Boks:
Hvem vogter ræven?
Hvem holder øje med, at de, der udsteder certifikaterne, ikke snyder på vægten? Det gør Prometric og VUE. Det er verdensomspændende testvirksomheder, som også i Danmark har en række testcentre, som regel placeret hos en kursusudbyder. De to amerikanske organisationer har præcist beskrevne regler om afholdelse af tests, herunder regler for overvågning og brug af medbragt materiale. td




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere