Kun vigtigt hvis du er på vej

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 9. januar 2004.


Certificeringer i it-kompetencer er meningsløse, medmindre du er på vej til et andet job.

SPILDTID
De ansatte i Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integrations it-afdeling har ikke taget nogen certifikater. Og det er ikke fordi, de ikke må for chefen. Det er fordi, de ikke vil.
- Jeg har oprigtigt svært ved at få mine folk til at tage certificeringerne. Jeg opfordrer dem til og støtter dem i at videreuddanne sig. Men certificeringspapirerne er kun vigtige, hvis du er på vej, og mine folk vil gerne blive. Jeg køber i stedet konsulenter, der kommer her og holder workshops. Vi bruger penge på uddannelse, men de går altså til selvtest og workshops. Der er ikke så meget spildtid som i et fem-dages kursus, mener Bo Møller.
Han er også helt ligeglad med, om folk har certificeringer, når han ansætter dem.
- Hvis jeg ikke kan tale med folk er det jo fuldstændig ligegyldigt, hvilke papirer de har. Viden skal vi nok få fyldt i hovedet på dem. Det skal være sjovt at gå på arbejde. Hvis de er her bare på grund af pengene eller for at blive certificeret, så skal de finde et andet arbejde, siger Bo Møller.

Billedtekst:
- Jeg støtter mine ansatte i, at de skal videreuddanne sig. Men certificeringerne vil de ikke have, siger it-chef Bo Møller, Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere