Forklaringer til statistikken

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 12. december 2003.


Computerworlds lønundersøgelse blev gennemført som telefoninterviews fra den 13. til 27. oktober 2003 af IDG Direct. I alt 679 deltog i undersøgelsen. Udvælgelsen foregik som udgangspunkt simpelt tilfældigt inden for de enkelte stillingskategorier. Emnerne blev udvalgt fra Det Centrale Virksomhedsregister, statens register over private og offentlige virksomheder.
De medvirkende fordeler sig med omkring 50 personer i hver af 12 stillingskategorier, vi har udvalgt. Undersøgelsen er ikke repræsentativ for it-branchen, da der i virkelighedens verden ikke befinder sig cirka lige mange mennesker i hver kategori, som der gør i undersøgelsen, ligesom en del it-medarbejdere ikke befinder sig i nogen af de stillingskategorier, vi har valgt at kigge på.
For at sikre, at svarpersonerne havnede i de rigtige stillingskategorier, blev de spurgt om deres præcise arbejdsfunktion - uanset deres formelle titel i virksomheden.
De medvirkende blev spurgt om deres månedsløn i august 2002 og i august 2003. Den løn, der optræder i statistikken, er uden pension og uden frynsegoder.
I statistikkerne over lønstigninger medvirker ikke alle de 679 personer, der har deltaget i undersøgelsen. De resterende var ikke i job, var på SU eller har ikke svaret på, hvad de fik i løn sidste år, og derfor har vi holdt dem ude af disse beregninger. Respondenterne var i 12 forskellige it-funktioner. Der kan være gennemført interviews med flere kontaktpersoner fra samme firma.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere