Webudviklerne har fart på

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 12. december 2003.


Med en lønfremgang på 11,2 procent har webudviklerne oplevet de største stigninger siden sidste år.

Vi er næsten tilbage i sluthalvfemserne med de lønstigninger, som er blever webudviklerne til del i år. Og bare titlen, webudvikler, smager altså af tidligere tiders begejstringsøkonomi. Gennemsnitslønne for en webudvikler er i dag 33.716 kroner. I sidste års lønstatistik kunne de tilsammen blot slæbe 27.974 kroner hjem. Så de har haft et godt år og placerer sig med den voldsomme lønstigning omtrent på gennemsnitslønnen for alle grupper under et.
Det er webudviklere, der kan det tekniske, som scorer højest, mens designerne er mindre populære. Samtidig vejer erfaring tungt. De webudviklere, der siger, at de har mellem fem og ti års erfaring, har en gennemsnitsløn på 42.792. Det er højere end gennemsnitslønnen for en it-chef. Til gengæld skal man helst være mellem 30 og 39 år gammel, for det er dem, der tjener mest.
Kvinder og jyder
Vi har interviewet 54 webudviklere om deres lønforhold. Otte af dem er kvinder. De har tilsammen haft en lønstigning på 5,5 procent, så også inden for dette område gælder det, at kvinder får lavere løn end mændene.
Lønnen til en webudvikler er suverænt højest i hovedstadsområdet. Mens en jysk webudvikler tjener godt 30.000 får københavneren godt 8.000 mere om måneden. Jyderne har endda haft den største procentvise fremgang, nemlig 14 procent, mens øerne i øvrigt er koblet af feltet med en gennemsnitsløn på 26.900 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere