Kvinderne halter stadig bagefter

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 12. december 2003.


It-branchen ligner desværre resten af erhvervslivet hvad angår kvinders løn: De får for lidt.

En kvindelig it-ansat får næsten 5.000 kroner mindre i løn om måneden end hendes mandlige kollega. Det gjorde hun også året før og året før, så på den måde bør resultatet fra lønstatistikken ikke overraske hende.
- Løn-uligheden er et generelt fænomen, der ikke kun gælder for it-branchen. Jeg tror, vi finder en del af forklaringen i vores kønsrollemønster og fordelingen af de hjemlige pligter. Selvom vore mandlige kolleger er blevet bedre til at hente børn, så er der stadig en kulturbestemt forventning om, at det er kvinderne, der står for skud i hjemmet. Far hiver typisk lidt mere hjem, og det er svært at være mand til en karrierekvinde. Det burde være udlignet med tiden, for mulighederne er jo lige. Men vi indretter os altså anderledes. Det er ikke systemet, der bestemmer det, men normer, siger ITEK-direktør Tom Togsverd.
Undersøgelsens højest lønnede er i lighed med de foregående år it-chefer. Der er fem kvindelige it-chefer med i år. De får i snit 34.800, mens deres mandlige it-chefkolleger henter 42.207 kroner om måneden. Den procentvise lønfremgang er kun lidt større for mændenes vedkommende, nemlig 5,3 mod kvindernes 4,8 procent.
I gruppen med den største procentvise lønfremgang, webudviklerne, skiller kvinderne sig markant ud. Mændene har fået tocifret lønstigning, mens kvinderne er gået 5,5 procent frem. Den kvindelige webudvikler får næsten 9.000 kroner mindre end sin mandlige kollega, der får godt 35.000 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere