Balser ville ikke betale magtens pris

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 5. december 2003.


Strategen ville ikke flytte til Redmond, men situationen kunne måske have været en anden, hvis Microsoft havde købt Navision før Great Plains.

Navisionmedstifteren Jesper Balser er kendt som en ærlig mand, men når han i sin begrundelse for afskeden med Microsoft ved årskiftet nævner ønsket om at prøve noget nyt og få mere tid til familien, fortæller han nok sandheden, men ikke hele sandheden.
Jesper Balser er nemlig også kendt som en stædig mand - en stædighed, der blandt andet er baseret på, hvad han sammen med de øvrige stiftere har præsteret teknologisk og ikke mindst eksportmæssigt. Med stædigheden og dygtigheden følger naturligt nok trangen til at få det afgørende ord.
Men det har han afskåret sig fra, og det erkender han.
- Hvis man virkelig skal have indflydelse på den globale strategi, så skal man være baseret i Redmond, siger Jesper Balser, der sammen med sin familie stortrives i London.
Genert
Jesper Balser er samtidig noget genert, hvor amerikansk virksomhedskultur belønner den udadvendte, karismatiske leder. Men oveni er han så diplomatisk, at man skulle tro, han havde været igennem en længerevarende "IBM-skoling".
Han har mange pæne ord at sige om Microsoft og om, at det har været en svær beslutning at sige farvel. Men adspurgt om, hvorvidt situationen havde været anderledes, hvis softwaregiganten havde købt Navision før Great Plains, lyder der en lang pause.
- Det er hamrende svært at svare på. Måske, måske ikke, siger han endeligt.
Det blev Great Plains direktøren Doug Burgum, som Microsoft valgte som topchef for Microsoft Business Solutions. En meget udadvendt person, men hverken teknologisk eller økonomisk overgik Great Plains det danske firma.
Mangler et job
Nu vil Jesper Balser tage sig tid til at tænke sig godt om, inden han kaster sig ud i noget nyt, men arbejde vil han.
- Det ligger jo dybt i os alle, at vi skal have et arbejde. I går aftes, da jeg talte med mine forældre, hørte jeg da også spørgsmålet indirekte. At spille tennis og golf og gå på jagt kan ikke fylde et liv, og sådan er det, siger Jesper Balser, og tilføjer:
- Det bliver dog ikke i nærmeste fremtid, man ser mig som direktør for et selskab, men måske på langt sigt.

Billedtekst:
- Hvis man virkelig skal have indflydelse på den globale strategi, så skal man være baseret i Redmond, siger Jesper Balser.
Foto: Torben Klint

Punktum for en æra
1984 Softwareselskabet PC&C stiftes af de DTU-studerende Jesper Balser, Peter Bang og Torben Wind.
1985 Økonomisystemet PCPLUS lanceres
1987 Navigator 1.0 - den nye generation - lanceres
1989 Første internationale udgaver af Navigator
1992 Navision Software åbner i Atlanta, USA
1995 Navision Financials - ny generation -
og Windowsbaseret lanceres
1999 Navision Software børsintroduceres
2000 Fusion med Damgaard A/S
2002 Navision opkøbes af Microsoft
d.toft@computerworld.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere