Danskere mest sure på chefen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 31. oktober 2003.


Over halvdelen af danske ansatte synes, at chefen er irriterende. Italienerne er langt fra lige så sure, viser en undersøgelse.

MØGCHEF

Chefer kan være nogle irriterende størrelser. Faktisk er de den hyppigste årsag til, at man bliver frustreret på jobbet. Det viser i hvert fald den undersøgelse, som jobportalen Monster.com har udført blandt 12.000 europæiske brugere.
Direkte adspurgt om, hvad der skaber vrede og frustration på jobbet, svarer de fleste - 39 procent - at dårlig ledelse er årsagen. På andenpladsen svarer 30 procent, at årsagen til frustrationen skyldes, at karriereforløbet er gået i stå eller havnet i en blindgyde. På tredjepladsen kommer mangel på anerkendelse af arbejdsindsatsen, og på fjerdepladsen bliver "for stort arbejdspres" angivet som årsagen.
I forhold til andre lande, er danskerne klart det folkeslag, som er mest sure på deres chefer. Over halvdelen af de danske deltagere i undersøgelsen giver deres chefer et ringe skudsmål. Svenskere og nordmænd er ikke lige så sure, mens finnerne kun er omkring halvt så utilfredse med deres chefer.
- Det er ikke selve arbejdsmængden, som udgør det største problem, selv om mange danskere og europæere arbejder meget over. Den store udfordring ligger hos cheferne, som bliver stillet over for flere krav end tidligere. De skal ikke bare få det administrative og organisatoriske til at fungere. De skal også være gode til at motivere, vejlede og støtte den personlige udvikling hos medarbejderne, siger Area Manager for Monster i Danmark og Norge, Charlotte Evenseth.
- Hvorvidt danske chefer er mindre gode til at indfri de krav, end chefer i andre lande - eller om danskerne bare forventer mere og klager hurtigere - det tør jeg ikke sige noget om, siger Charlotte Evenseth.

Boks:
Mest sure på chefen
Danskere 56 pct.
Hollændere 49 pct.
Luxemburgere 47 pct.
Briter 46 pct.
Svenskere 44 pct.
Franskmænd 43 pct.
Tyskere 43 pct.
Nordmænd 41 pct.
Belgiere 36 pct.
Finner 29 pct.
Spaniere 21 pct.
Italienere 13 pct.
Kilde: Monster.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere