Ny sikkerhedsteknologi fra Microsoft

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. oktober 2003.


Microsofts skærpede satsning på sikkerhedsområdet rummer nye procedurer for rettelser af sårbarheder samt ny teknologi.

Handling
Microsoft er på vej med ny sikkerhedsteknologi til to produkter. Den indbyggede firewall i Windows XP - værnet for de bagvedliggende systemer - udbygges med kraftigere beskyttelse mod ondartet kode, og i Windows 2003 Server forebygges angreb via mobile enheder brugt inden for firewallen.
Det var to af nyhederne fra Microsofts administrerende direktør, Steve Ballmer, da han i sidste uge på en partnerkonference i New Orleans løftede sløret for den længe bebudede, skærpede sikkerhedssatsning.
Men de sikkerhedsansvarlige må være tålmodige. XP-styrkelsen kommer i løbet af første halvår næste år, mens 2003-styrkelsen kommer i andet halvår.
Lige for ligger en ændret og længe efterlyst forbedring af proceduren for distribution af de rettelser, der skal udbedre sårbarheder i Microsofts software. Hidtil er de blevet udsendt i en lind strøm, hvilket har gjort det vanskeligt for de it-ansvarlige at beholde overblikket. Fremover samles alle andre end helt akutte rettelser i en månedlig pakke, og rettelserne gøres langt mere kompakte og lettere at installere.
Selskabet, hvis software ligger på 600 mio. pc'er, lovede også at forlænge perioden, hvori der vil blive sikret udbedring af sårbarheder i Windows NT og Windows 2000 frem til 1. juli 2004.
Microsoft kom dog ikke med nyt om, hvorvidt selskabet vil debutere med egen antivirus-software efter opkøbet af det rumænske it-sikkerhedsfirma, GeCad.
I sin tale på konferencen i New Orleans gav Steve Ballmer udtryk for, at kundernes bekymring for it-systemernes sikkerhed er af lige så afgørende betydning for Microsoft, som da selskabet i 1995 var ved at blive overhalet indenom på internet-området. Han mener, at bekymringen har samme betydningen som justitsministeriets sagsanlæg mod Microsoft for monopolmisbrug.
Sådanne afgørende tidspunkter er hårde at håndtere, men virksomhedens liv afhænger af det, sagde Steve Ballmer.
- Hele vores industri er på en eller anden måde truet af folks frygt for at gøre nye ting på grund af hele sikkerhedsproblematikken - på grund af omkostningerne til at opbygge, styre og vedligeholde et sikkert miljø, sagde Steve Ballmer.

Billedtekst:
- Hackere er kriminelle, og truslen om fængsel må være en advarsel til dem. Det bør være forbudt at at skabe omfattende skade ved at sende en orm igennem internettet, siger Microsofts Steve Ballmer. Han ser helst, at varslingstjenester ophører med at informere alle om sikkerhedsbrister - og dermed også hackerne.

Boks:
Dansker lukker varslingstjeneste
Danskeren Thor Larholms web-sted, der hørte til blandt verdens mest kendte med fokus på uløste problemer i Internet Explorer, er lukket. Webstedet blev efter danskerens fastansættelse i det californiske sikkerhedsselskab PivX kørt i dette firmas regi.
- Gennemsnitligt blev stedet besøgt af 10.000 dagligt - heriblandt mange Microsoftansatte - og vi har fået mange protester mod lukningen, fortæller Thor Larholm. Han tilføjer, at det fortrinsvis er "nørderne", der protesterer og hævder, at han har solgt ud til Microsoft.
Larholm påpeger imidlertid, at Microsoft omsider lader tale følges op af handlinger, og derfor fortjener Microsoft lidt arbejdsro.
- Alle de huller, jeg har haft på listen inden for den seneste uge, er Microsoft i gang med at få lukket, siger Thor Larholm.
Men let for Microsoft har det ikke været. For eksempel forsøgte softwaregiganten forgæves to gange at få klaret en meget alvorlig fejl i Explorer, men for få dage siden lykkedes det i trejde forsøg. toft




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Architect - Projects

Politiets Efterretningstjeneste

Centerchef til Center for Support og Proces i PET

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Studentermedhjælper til Toldområdet i stor IT-styrelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere