Stress skal tackles positivt

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 10. oktober 2003.


Et stressprogram gør det legitimt for kollegerne at tale om, hvordan de har det. Stress er ikke de svages sygdom, men kan ramme alle.

KOLLEGA
I it-branchen har det alle dage været anerkendt at arbejde meget i perioder.
- Stress er den eneste dødelige sygdom, du pådrager dig med vilje, sagde en klog mand engang. Men de ansatte er mennesker, der brænder for det, de laver, så de arbejder meget, siger Ditte Kolbæk, Oracles stressekspert.
Det er hende, der har skruet stressprogrammet sammen til Oracles support-afdeling.
Resultatet er større åbenhed og en gladere hverdag.
- Sygdom af stress opfattes som udgangspunkt som noget psykisk betonet, og det har altid været lidt tabubelagt og de fleste pinligt at indrømme. Vi er blevet mere åbne over for hinanden i afdelingen. Mange fortalte om sig selv, og det har givet os en større forståelse for hinanden, siger Heidi Hammerlund, Oracle Support.
Selvom det går stærkt engang imellem, behøver stress ikke nødvendigvis føre til sygdom og nedbrud.
- Stress lyder negativt. Men vi har jo travlt, så vi har lært at tackle stressen positivt. Jeg er i hvert fald blevet meget bedre til at se lyst på tingene i situationen. "Fra solopgang til solnedgang har et menneske den tid, det har brug for", har nogen sagt. Det giver mig ro og overskud at tænke på, siger Henrik Bjørn Nielsen, Oracle Support.

BOKS
Det starter med hylsteret
Hvis et stressprogram skal have en effekt, skal de fysiske rammer være i orden: Kroppen skal være i nogenlunde form. I Oracles stressprogram gik de første øvelser ud på at lave bedre rutiner for sig selv. Man tager trappen og henter kaffen på etagen nedenunder, og har man mulighed for det, tager man cyklen på arbejde og så videre.
Ikke noget med, at nu skal vi alle sammen løbe et maraton til foråret, men små ting der kan gennemføres i hverdagen og indarbejdes som rutine. Ikke desto mindre stillede Oracle Support med fem hold til årets DHL Stafet i sommer, hvor firmaer dyster i løb.

Billedtekst:
- Stress er den eneste dødelige sygdom, du pådrager dig med vilje, sagde en klog mand engang. Men de ansatte er mennesker, der brænder for det, de laver, så de arbejder meget, siger Ditte Kolbæk, Oracles stressekspert. Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere