Dansk IT lancerer netværk for unge

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 3. oktober 2003.


De unge har brug for netværk. Dansk IT har brug for unge medlemmer. I sidste uge gik de to behov op i en højere enhed, da Dansk IT lancerede IT-Citizens, foreningen for unge i it.
Ung i it
Der var kø uden for Park Cafe på Østerbro i København torsdag kl. 18 i sidste uge. Det var tidspunktet for Dansk IT's såkaldte launch party for IT-Citizens, der er et nyt netværk for unge i it-branchen. 200 unge havde meldt sig til, og der var fuldt hus til en aften med indlæg fra blandt andre Dansk IT's formand Per Buchwaldt og udviklingsdirektør hos TDC Preben Meyer.
Dansk IT's initiativ kommer i en tid med stor jobusikkerhed for de nyuddannede. Nøgleordet i IT-Citizens er derfor ikke overraskende netværk. Og det var da også med det ord, Søren Bennike, medlem af styregruppen hos IT-Citizens, indledte aftenen.
- Vi har arbejdet på projektet det seneste år. Der mangler en organisation for unge it-folk, der skal ud i en branche hårdt ramt af tilbagegang, og et godt netværk er godt sted at starte, når man skal ud på et usikkert jobmarked, siger han.

Pris
IT-Citizens henvender sig bredt til unge i it-branchen, både dem under uddannelse og dem i deres første job. Prisen er 350 kroner for at blive meldt ind. For de penge får medlemmerne en månedlig temadag, rabat på konferencer, Computerworld, adgang til Dansk IT's "gå hjem møder" og sidst men ikke mindst muligheden for at indtræde i en mentorordning.
Dansk IT har over 5.000 medlemmer bestående af it-folk i ledende stillinger, og det er de medlemmer, der nu skal agere mentorer for de nye, unge medlemmer. I grupper af fem får de tilknyttet en mentor, der skal vejlede dem om branchen og karrierevalg. 20 mentorer har foreløbig meldt sig under fanerne. Formand Per Buchwaldt er en af dem.
- IT-Citizens giver de unge mulighed for at komme op i helikopterperspektiv og se, hvad der forgår i branchen. Det giver dem et netværk, og man siger jo, at i disse dage er det ikke længere knowhow, men know who, der tæller, siger han.
I rollen som formand for Dansk IT hilser han det nye blod velkommen.
- Vi skal ryste støvet af os, og en forening, der ikke har unge medlemmer, er i fare for at visne bort. Vi har brug for flere nye medlemmer, og vi får mulighed for at lade os inspirere af de unge, siger han.

Fordel for begge parter
IT-Citizens er tilsyneladende en fordel for både Dansk IT
og de unge i it-branchen, og blandt aftenens hovedpersoner var der også kun positive ord om initiativet og udsigten til en forening målrettet mod deres behov.
Martin Nielsen er 26 år og læser til datamatiker på tredje år. Netop datamatikeruddannelsen er blandt de mellemlange it-uddannelser, der er hårdt ramt af nedturen i branchen.
- Umiddelbart kan jeg kun sige, at IT-Citizens har potentialet til at blive en meget vigtig organisation for os. Det giver dig mulighed for networking, at få kontakter, og ikke mindst giver det os indsigt i, hvad der rører sig, og hvor virksomhederne kigger hen, siger han.
Samme melding lød fra studiekammerat Morten Frederiksen.
- I disse nedgangstider er det vigtigt at netværke, og vi har et stort behov for at sparre med de erfarne. At finde ud af, hvilken vej man skal gå, siger han.
På startdagen for IT-Citizens havde 40 unge meldt sig ind i foreningen. Målet er 500 ifølge styregruppens repræsentant.

Billedtekster:
- Jeg er her for at netværke, og en organisation som denne har været savnet. Det giver os mulighed for at finde ud af, hvordan vi kan bruge hinanden, siger design-, kommunikations- og mediestuderende på IT Universitetet, Teresa Schilder-Knudsen. Foto: Torben Klint

200 unge var tilmeldt Dansk IT's såkaldte launch party for IT-Citizens, der er et nyt netværk for unge i it-branchen. Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere