Blikket væk fra bakspejlet

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 3. oktober 2003.


Ledelserne efterspørger BI-værktøj, der kan simulere konsekvenserne af dybtgående strukturelle ændringer, siger danske Business Planning Scandinavia, som står for disse teknologier for Cognos i Europa.
Troværdige modeller
- I dag navigerer de fleste firmaer ved at kigge i bakspejlet 80 procent af tiden, fordi de opererer ud fra data om, hvordan situationen var. Det er en analysemetode, som har rod i det, vi kaldte rapportering, da jeg var bogholder i 70'erne, siger administrerende direktør Ole Hückelkamp fra Business Planning Scandinavia.
I stedet for systemer, der kan fortælle, hvordan det er gået, er der brug for svar på, hvorfor det gik sådan. Desuden skal ledelsen kunne vurdere konsekvenser af ændringer - også ved simulering af omlægninger af divisioner eller nedlæggelser af afdelinger. Dette kræver ifølge Ole Hückelkamp modeller, der bygger på virksomhedens strategi, som kan bruges af de økonomisk ansvarlige - uden at disse har en lang it-uddannelse.
Fra Hamborg til Ringkøbing
Business Planning Scandinavia har rod i Adaytum Software, som specialiserede sig i software til planlægning af forretningsprocesserne. Adaytum erhvervede en dansk udviklingsafdeling, da selskabet midt i 90'erne købte Hellebæk-virksomheden Insight Systems, men Adaytum lukkede sin danske afdeling i februar 2000, efter at selskabet havde opgivet at blive børsnoteret. På det tidspunkt besluttede en række medarbejdere at fortsætte som selvstændigt selskab, og da Business Intelligence-selskabet Cognos i januar i år købte Adaytum, førte det til, at Business Planning Scandinavia fik en partneraftale med Cognos, som indebærer, at det danske selskab står for det såkaldte Cognos Planning i Europa.
Business Planning Scandinavia har leveret Cognos Planning-løsninger til større virksomheder som Olympus i Hamborg og Vestas i Ringkøbing samt DFDS Seaways, Junckers Industrier og Hydrema.

Billedtekst:
- Ledelserne skal kunne sidde og vende og dreje på virksomhedens parametre i systemet og hurtigt få svar på konsekvenserne af strukturelle ændringer, siger Ole Hückelkamp fra Business Planning Scandinavia.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere