Nedskæringer lønner sig

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 3. oktober 2003.


Noget tyder på, at der trods nedskæringer stadig er for mange ansatte i konsulentbranchen.

Både omsætning og indtjening er faldet, og der er også færre medarbejdere. Men måske er der stadig for mange ansatte. Tabellen herunder antyder, at de konsulenthuse, der har skåret dybest i medarbejderrækkerne, også er dem, der kommer ud med de bedste resultater.
Mærsk Data er for eksempel næsten 400 færre ansatte i dag end for et år siden. Samtidig har de forbedret både omsætning og resultat. Framfab har også skåret i medarbejderstaben og kommer ud med et markant bedre resultat end sidste år: Et underskud på over 76 millioner kroner er vendt til et beskedent overskud. Også Accenture skiller sig ud som et af de konsulenthuse, der har brugt tiden fornuftigt med at flerdoble omsætning og resultat.
WM-data kommer ud med et endnu større underskud end sidste år og har i dag godt 300 færre ansatte, ligesom Aston Business Solutions også har haft et katastrofeår. Sammen med Fujitsu Invia tegner Aston sig for de største negative resultater med henholdsvis 317,7 millioner og 266 millioner kroner i underskud. Begge virksomheder har pæne omsætningstal og ligger på henholdsvis 13. og fjerdepladsen på Top 100-listen, men overskud er der ikke noget af, tværtimod.
De 28 største konsulenthuse har siden sidste år omsat for omkring halvanden milliard kroner mindre, men den samlede opgørelse viser, at der kun er godt 300 færre ansatte i konsulenthusene, fra 8.669 ansatte sidste år til 8.348 i år.

Bokse:
De 28 største konsulenthuse samlet
Omsætning i mio. kr. 12.066
Omsætning året før mio. kr. 13.524
Resultat af primær drift mio. kr. * 372
Årets resultat i mio. kr. * -497
Resultat året før mio. kr.* -210
Antal ansatte * 8.348
Antal ansatte året før * 8.669
Driftsresultat pr. ansat i tusinde kroner * 45
* Eksklusive selskabet IBM, der ikke har tilgængelige nøgletal, og hvis omsætning udgør 26,8 procent af den samlede omsætning hos de 28.

Noget galt i hovedet
- Jeg har altid lagt meget vægt på, at man kun skal bruge konsulentbistand i ekstreme situationer. Den viden, man skal bruge i en virksomhed, skal sidde i chefernes hoved. Ellers er der noget galt med dem.
Det sagde Jørgen Lindegaard for tre år siden til Børsens Nyhedsmagasin (nu Berlingskes), om boomet i konsulentbranchen. Lindegaard var dengang administrerende direktør i GN Store Nord, i dag er han koncernchef i SAS.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere